main top

Hogyan kezdd el Te is szövegíró pályafutásodat?

2009. július 2. csütörtök 12:15

SzövegíróGábor ült az üres monitora előtt, és már harmadszor indította el a stoppert, ami fél órára volt állítva. Rohamosan fogyott az ideje indulásig, és már teljesen elbizonytalanodott, hogy miről írjon. Érezte, ahogy emelkedik a pulzusa, hiszen majd felrobban a dühtől. Még ezer dolga lenne. Nincs mese, ma feltétlenül meg kell írnia ezt az értékesítési szöveget a weblapjához. Rajta már csak a csoda segíthet, hiszen ő nem egy született szövegíró…

Talán Te is ültél már így a géped előtt, mert egyszerűen nem tudtad szavakba önteni azt a tudást, ami felhalmozódott benned az évek alatt. Bármikor, bárkivel el tudsz beszélgetni egy kávé mellett a szakmádról, de amikor írni kellene róla, akkor egyszerűen leblokkolsz.

Ne aggódj, nem mindenki kezdi úgy, hogy profi szövegíróval íratja meg az értékesítési szövegeket. Sokan először ki akarják próbálni magukat ezen a területen. Neked is érdemes néhány hasznos trükköt ellesni a szövegírók módszerei közül, hiszen így később bármiről tudsz majd írni egy száz szavas cikket.

Mutatok neked egy egyszerű módszert, amivel 3 perc alatt megtörheted az üres monitor szindrómát. Ez az eszköz pedig a mind map, azaz elmetérkép. Az elmetérképről pár éve Dr. Domján Lászlótól hallottam először, aki a Silva-féle agykontroll oktatóinak magyar vezetője. Én azóta is szívesen használom, és neked is segíteni fog, amikor nem jön az ihlet az íráshoz.

Vegyél elő egy fehér papírt és egy tollat. Írdd le középre a központi témádat, keretezd be, és kezdjél el játszani ezzel a szóval. Ami eszedbe jut ezzel kapcsolatban, azt írd le a szó mellé, és mindegyiket karikázd be.

Ezt a módszert alkalmazva pár perc alatt elárasztanak a jobbnál jobb ötletek, és már alig várod, hogy nekifogj a munkának, mint egy született szövegíró, akinek ceruza volt a jele az óvodában. (Ha persze laptop volt a jeled az oviban, akkor vannak mindmanager szoftverek is a mindmap készítéséhez).

0 hozzászólás a Hogyan kezdd el Te is szövegíró pályafutásodat? bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: