main top

Te is találkoztál már copywriter-rel?

2009. július 6. hétfő 12:37

Mit csinál egy copywriter?Néhány évvel ezelőtt egy tanfolyam szünetében beszélgettünk páran, mikor az egyik reklámszakmában dolgozó embertől megkérdezték, hogy konkrétan mivel foglalkozik.

Copywriter vagyok… – hangzott a szerinte sokak érdeklődését felkeltő válasz. Aztán a legjobban ő lepődött meg, amikor kiderült, hogy a lőtéri kutyát sem érdekli, hogy egy copywriter pontosan mivel is foglalkozik.

Szövegíró, copywriter, szövegírás, copywriting. Miért kell vajon egy könnyen lefordítható angol szót használni a magyar nyelvben?

Talán titok övezi, ha úgy beszélnek róla, hogy nem érti az, aki nem beszél nyelveket?
Nem hinném.

Még az ezredforduló előtt tanultam a pécsi közgázon egy marketing tanártól ezt a mondatot:
„Őszintén, az ő szintjén.”

Ha nem tudod megfogalmazni egy 8 elemit végzett ember nyelvezetével a mondanivalódat, akkor ne is fogj hozzá, mert jópáran nem fogják érteni, hogy mit szeretnél.

Aki el tudja mondani magyarul is, hogy foglalkozását tekintve szövegíró, az feleslegesen gyűri magát azzal, hogy copywriter-ként nevesíti magát. Ez amolyan multis betegség itthon. Vannak persze olyan szakmák, amelyek sokkal könnyebben kifejezhetők egy angol rövidítéssel (HR, PR), de a szövegírásra ez szerintem nem igaz.

0 hozzászólás a Te is találkoztál már copywriter-rel? bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: