main top

Te milyen eszközöket használsz az üzleti kommunikációdban?

2009. július 9. csütörtök 15:06

üzleti kommunikációAz üzleti kommunikáció három eltérő formában jelenik meg:

– Tömegkommunikáció
– Célcsoport kommunikáció
– Személyes kommunikáció

Mit is takarnak ezek a kategóriák?

A tömegkommunikáció során a céged nagy tömegeknek próbál üzenni a média csatornák segítségével, például reklámokkal. Ezek a reklámszövegek (link az előző napi bejegyzésre) nem testre szabott üzenetek, hanem általánosságban szólnak az emberekhez. Az imázs reklámokat használó cégek hatalmas összegeket áldoznak arra, hogy üzeneteiket folyamatosan eljuttassák a piaci szereplőkhöz.

A célcsoport kommunikáció során már jobban körül van írva a célpiac, meghatározták, hogy ki a fogadó fél, így jól megfogalmazott üzeneteket továbbítanak feléjük.
Ebben az esetben az üzleti kommunikáció eszköze lehet egy brossúra, egy vevőknek kiküldött DM kampány, vagy akár egy vevőtalálkozóra szóló meghívó.

Ha egy szakkiállításon veszel részt a vállalkozásoddal, akkor arra is külön üzenetet és ajánlatot állítasz össze, hogy a kiállítás látogatói frissnek érezzék a kommunikációdat. Tudod jól, hogy ezeken a szakmai kiállításokon egy szűk ügyfélkör van jelen, akiknek ismered az igényeit, az elvárásait és a vásárlói szokásait is.

Jó példa a célcsoport kommunikációra, amikor egy vállalkozás külön domain alatt szólít meg egy célcsoportot, azaz kapuoldalakat (landing page) hoz létre abból a célból, hogy személyre szabott üzeneteket közvetíthessen a vevői felé.

Amikor egy cég személyes kommunikációt folytat, akkor a munkatársaira hagyatkozik. Bár alapvetően itt a munkatárs személyisége, öltözéke, hozzáértése határozza a cég pozícióját a vevő fejében, azért ezt lehet támogatni külső eszközökkel.
Mire gondolok?
Előre megírt szövegekkel, ahol összefoglaltad az előnyöket, amelyekről mindenképpen szeretnéd informálni a vevőidet és a potenciális vevőket.

A webcímed, a névjegykártyád, a brossúrád mind közvetíti a céged imázsát, így sokat nyerhetsz vele, ha letisztult a céged üzleti kommunikációja.

0 hozzászólás a Te milyen eszközöket használsz az üzleti kommunikációdban? bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: