main top

A sztorizáshoz nem kell szövegírónak lenned

2010. április 28. szerda 15:02

sztori

Tamás minden társaságban percek alatt a figyelem középpontjába kerül, mert mindenki fuldoklik körülötte a röhögéstől. Mindegy, hogy miről beszélgetnek a többiek, pár perc alatt felveszi a beszélgetés fonalát, és elkezd poénkodni. Aztán amikor már megszerzi a többiek figyelmét, akkor úgy irányítja a beszélgetést, ahogy ő akarja. És vajon ki viszi haza a legjobb nőt minden buliból?!

A hozzá hasonló barátkozós típusú embereknek nem okoz gondot, hogy személyes találkozások alkalmával felkeltsék mások érdeklődését. Azonban ugyanezek az emberek gyakran vért izzadnak, ha meg kell írniuk egy értékesítési szöveget. Talán veled is előfordul, hogy egy üzleti megbeszélésen a termékedet bámulatosan tudod értékesíteni, de lidércnyomásként nehezedik rád, ha egy marketing szöveget ki kell magadból izzadnod.

Mit tegyél, ha azt akarod, hogy az ügyfeleid elolvassák az értékesítési üzeneteidet, de nem ismered az ütőképes címsorok titkát?

Sztorizz!

Képzeld magad elé az egyik legjobb ügyfeledet, és mintha vele beszélgetnél, úgy írd meg az üzenetedet. Ahogy egy találkozó is gyakran kezdődik poénkodással, bemelegítő kérdésekkel, általános beszélgetéssel, úgy egy sales oldalt is bátran kezdhetsz egy sztorival.

Egyre többen tudják, hogy milyen könnyű egy jó sztorival kezdeni a marketing szöveget, hiszen az internetnek köszönhetően  mérhető, hogy félelmetesen hatékony!

OK, értem: sztorizunk.
De miről sztorizzak ÉN?

Megosztok veled 9 tippet, amit bármikor alkalmazhatsz, ha nem tudod miről írjál, és ezért “fehér papír effektusban” szenvedsz, mert már fél órája üveges tekintettel meredsz a monitorodra.

9 klasszikus ötlet sztori íráshoz:

  1. kaland
  2. megmenekülés
  3. bosszú
  4. rejtély
  5. verseny
  6. kisértés
  7. szerelem
  8. felfedezés
  9. felemelkedés

Miért nem mondta el neked senki, hogy ilyen könnyen elkezdhetsz értékesítési szöveget írni?

Mert ezt nem tanítják még az egyetemeken sem.
De itt a legjobb helyen vagy, hogy ellesd a szövegírási fortélyokat

0 hozzászólás a A sztorizáshoz nem kell szövegírónak lenned bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: