main top

Az internetes kommunikációdat érintő újdonság

2011. április 8. péntek 11:19

internetes kommunikáció

Ha elfoglalt vállalkozóként nem látogatod napi szinten a közösségi oldalakat, akkor is érdemes tudnod róla, hogy az Iwiw kijött egy újdonsággal, ami hatással lehet az internetes kommunikációdra. Lehet, hogy már leírtad ezt a csatornát, hiszen a Facebook-on és a Twitter-en nagyobb a pezsgés, de azért én időben szólok, nehogy mások nálad hamarabb rámozduljanak erre a lehetőségre…

Az már lerágott csont, hogy a Facebook és a Twitter is megoldotta, hogy  személyre szabott url álljon a vállalkozásod rendelkezésére, akárcsak neked, mint magánszemélynek – így ott könnyen megtalálnak az ügyfeleid és a potenciális érdeklődőid. Most ezt meglépte az Iwiw is, sőt, egy kicsit csavart is rajta.

Ha nem túl extrém a neved, akkor érdemes gyorsan újra hegesztened az Iwiw személyes adatlapodat, mert most lehetőséged van rá, hogy egyedivé tedd és villám sebességgel lefoglald a saját url-edet.

A szerkesztési folyamat „szőke biztos”, ráadásul a héten megjelent erről egy Origo cikk is, ahol részletesen le vannak írva a lépések, ezért ezt nem írom le ismét. Elég felhasználóbarát egyébként a rendszer, én 5 perc alatt beállítottam.

Ha Kovács, Kis, Molnár vagy egyéb, sokak által használt neved van, akkor szerintem ne halogasd, szánj rá pár percet még most, mert később rossz lesz látni, hogy nem Te vagy az első a találati listán.

Ezek a címek egyedi azonosításra alkalmasak, tehát az iwiw.hu/molnartamas címet a közösségi oldalon jelenlévő sok Molnár Tamás közül csak a leggyorsabban regisztráló első ember szerzi meg. A többieknek valamilyen alternatívát kell választaniuk (például Molnar.Tamas vagy Molnar.Tomi). Mivel ezt később nem lehet majd megváltoztatni, ezért érdemes jól átgondolni, hogy mi legyen az url-ed.

Ráadásul olyan grafikai megoldást is választhatsz, hogy a kedvenc színeid és háttérképed fogadják az oldaladon a látogatókat.

Elképzelhetőnek tartom, hogy az utóbbi időben Te is csak havonta, vagy negyedévente néztél fel az Iwiw-re, mert a Facebook átvette tőle a vezető pozíciót. Ezzel én is így vagyok, de azért bosszantana, ha az Iwiw-en a Langmár Zsuzsanna névre keresve nem engem találnának meg.

Te milyen gyakorisággal mész fel az Iwiw-re?
Van már saját url-ed?

2 hozzászólás a Az internetes kommunikációdat érintő újdonság bejegyzéshez

 • Farkas Anikó szerint,
  2011. április 8. péntek 11:48 időpontban:

  Tegnap én is lefoglaltam, mivel a nevem nem mondható ritkának. Hoppá, most hogy belegondolok, le kellene foglalni a születési nevem is,az elég ritka:), és a szülőfalumban a férjezettet talán nem is mindenki tudja:).
  Szóval mivel a mostani nevem nem mondható különlegesnek, a dr jelenti a megkülönböztetést.
  Aztán majd meglátjuk, mire lesz jó.

 • Az internetes kommunikáció 5 alaplépése « szövegírás blog.hu szerint,
  2011. május 20. péntek 11:05 időpontban:

  […] hozott a vállalkozások számára. Vannak olyan iparágak, ahol a Twitter is remekül húz, és az Iwiw is próbálkozik újdonságokkal, de én mégis a Facebook-ot ajánlom a […]

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: