main top

Google Plus tippek kezdőknek

2011. augusztus 17. szerda 08:25

Google Plus használataJúliusban már beszámoltunk a szövegírásblogon a Google+ indulásáról, így valószínűleg nem kell bemutatnom a keresőóriás új közösségi szolgáltatását. Amennyiben mégis, olvasd el előző cikkünket a Google Plus -ról.

Ebben a cikkben kezdő Google+ felhasználóknak gyűjtöttem össze néhány hasznos ötletet, melyek igencsak megkönnyíthetik a közösségi oldal használatát.

Biztonsági beállítások testreszabása

Regisztráció után érdemes egyből testreszabnod a saját megosztási és biztonsági beállításaidat.
Kattints az oldal jobb felső sarkában a nevedre, majd az itt megjelenő legördülő menüben válaszd ki az Adatvédelmet. Itt tudod megadni a Fiók áttekintése, a Profil és adatvédelem illetve a Google+ menüpontokban, hogy ki mit lásson, illetve hogy Te miről szeretnél értesítést kapni.

Hogy jelölhetsz  ismerősnek valakit a Google+ -ban

Belépés után a rendszer alapból felajánl Neked ismerősöket email listád alapján, akiket a Körök felületen csak rá kell húznod a megfelelő körre.

Ha pedig rákeresel valakire, akkor a profiloldala mellett megjelenik a “Hozzáadás egy körhöz” gomb, ezt kell megnyomnod, valamint ki kell választanod a köreid közül a megfelelőt.

Mi az a +1 gomb?

A Google +1 gombja olyan, mint a Facebook Like gombja.
Ha rákattintasz egy weboldalon a + gombra, egyből értesülnek az ismerőseid a Google+ rendszerén belül, ráadásul a +1-ek befolyásolhatják azt is, hogy a weboldal hányadik helyen jelenik meg a Google kereső találatai között.

Google Plus azonosító

Még nem lehet egyedi, rövid URL-eket megadni, mint a Facebook-on (pl http://www.facebook.com/szovegirasblog ), helyette a gplus.to weboldalon tudsz rövid URL-t kreálni Google+ fiókodnak.

7 hasznos billentyűparancs:

Return – kommentálás indítása
Tab and Return – kommentálás vége
Space – görgetés lefelé
Shift and Space – görgetés felfelé
J – görgetés egy bejegyzéssel lejjebb
K – görgetés egy bejegyzéssel feljebb
Q – ugrás a chat-hez

Ha éppen olvasol egy bejegyzést, csak nyomj egy Entert és már kommentelhetsz is.
Ha valakit név szerint megemlítenél egy bejegyzésben, a @ és a + jellel teheted meg. Elegendő csak az egyiket használni.

A Google közösségi hálójában hatalmas lehetőségek vannak, mind felhasználóként, mind pedig üzleted szempontjából. Habár még csak magánszemélyek regisztrálhatnak, egyes híresztelések szerint hamarosan megnyitja kapuit a vállalkozások előtt is. Érdemes tehát minél előbb elsajátítanod a rendszer használatát.

Te milyen gyakran használod a Google+ -t?
Ha ismersz egyéb trükköket, amik hasznosak lehetnek egy kezdő felhasználónak, kérlek, írd meg hozzászólásban!

Hasznos volt számodra a cikk?
Amennyiben igen, kérlek, kattints a TETSZIK gombra vagy oszd meg a bejegyzés linkjét Facebook és Google Plus oldaladon!
Köszönöm. 🙂

0 hozzászólás a Google Plus tippek kezdőknek bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: