main top

Keresőoptimalizált szövegírás 9 pontban

2012. január 31. kedd 22:53

Miért van szükség egyáltalán keresőoptimalizált szövegírásra?
Tartalomra mindenképpen szükséged van, ha látogatókat, vásárlókat szeretnél.
Ha odafigyelsz arra, hogy a szövegeid, bejegyzéseid keresőoptimalizáltak legyenek, esélyed van arra, hogy kulcsszavaidra előrekerülj a keresőkben, így hosszútávon ingyen kapsz forgalmat.

Sokakat félreinformáltak és azt gondolják, ha teletömik kulcsszóval a szöveget, attól máris népszerű lesz a kereső-motorok számára. Sajnos a helyzet ennél sokkal összetettebb. Nem kell azonban aggódnod, ha odafigyelsz a cikkben leírtakra és alkalmazod őket a gyakorlatban, szövegeid keresőoptimalizáltak lesznek.

Mindenekelőtt, ha még nem tetted meg, meg kell állapítanod a kulcsszót vagy kulcsszavakat, melyekre optimalizálni szeretnél. Amint ez megvan, fogj hozzá a keresőbarát szövegíráshoz.
Ha magad fogsz hozzá, ebben segítségedre lesz Goldmann Dávid filléres anyaga a témáról.

A keresőoptimalizált szövegírás 9 fő összetevője

1. Kulcsszósűrűség

Releváns tartalomban a keresők szerint a kulcsszó 2-8 %-ban szerepel. Ha túl kevésszer szepel, nem fogja relevánsnak gondolni a kereső, ha pedig túl sokszor, akár meg is büntethet a Google.

2. Kiemelés

Használd a kulcsszót a címben, alcímben, valamint egyéb kiemelésekben, mint például a dőlt, félkövér vagy aláhúzott betűk.

3. Duplikált, lopott tartalmak

Komoly büntetést vonhat maga után, ha a Google rájön arra, hogy duplikált tartalmak vannak weboldaladon, ezt kerüld el. Amennyiben megjelölöd a forrást, akkor az nem akkora gáz (de jó pontot azért sem ad neked a robot), lopott tartalommal azonban soha nem fogsz az első helyre kerülni.

4. Linkelés

Tartalmaidban helyezz el linkeket, melyek más aloldalaidra mutatnak. Előnyös, ha a link szövege tartalmazza a kulcsszót.

5. Releváns és minőségi tartalom

Ügyelj arra, hogy a szöveg ne legyen mesterkélt és könnyen olvasható legyen. Nyugodtan használd a kulcsszó ragozott formáit is keresőoptimalizált tartalmaidban, a Google már egész jól beszél magyarul 🙂

6. Címkék, kategóriák, stb

Ha blogbejegyzést írsz, mindenképpen adj meg címkéket és kategóriát, hiszen ezek szintén megjelennek az oldalon, így növelik a kulcsszósűrűséget.

7. Képfájl neve és “ALT tag”

Ha töltesz fel képeket, a fájl neve tartalmazza a kulcsszavaidat, valamint a kép szövegének (ALT tag) megadásakor s felejtsd el

8. Aloldal URL-je legyen keresőbarát

Az aloldalk URL-je tartalmazza a kulcsszót, például klimaberendezés esetén az aloldal címe legyen klimaberendezes.hu/autoklima

9. Mindig töltsd ki a Title tag-et, adj meg keywords és description tag-et

Egyes esetben, például ha wordpresst használsz elegendő a megfelelő helyen megadni ezeket az adatokat.

Az egyik legjobb SEO eszköz a honlap szövege, hiszen a keresőoptimalizálás egyik alappillére a folyamatosan megújuló minőségi tartalom.
A keresőoptimalizált szövegírás induló projektnél is fontos, és évek óta futó weblapokon is látványosan tud segíteni, ha olyan kulcsszavakra erősítünk, amit a versenytársak még nem fedeztek fel.

Te odafigyelsz szövegírás során arra, hogy tartalmaid keresőoptimalizáltak legyenek?

3 hozzászólás a Keresőoptimalizált szövegírás 9 pontban bejegyzéshez

 • TündérTanárnéni szerint,
  2012. február 1. szerda 17:42 időpontban:

  …jó így összerendezve, pontokba szedve látni mindazt, amire egy-egy bejegyzés megírásánál figyelnünk kell. Köszi Zsuzsa!

 • Levi szerint,
  2012. február 2. csütörtök 03:08 időpontban:

  Bazsó Szilvinek:
  Az ilyen idézeteket szerintem képpé konvertálva illesztheted be a weboldaladba, így a robot nem tudja olvasni mert nem szöveges állomány, vagy ugyan így a flash tartalmat sem tudja olvasni a robot.

 • Langmár Zsuzsa szerint,
  2012. február 2. csütörtök 08:52 időpontban:

  Kedves Szilvi,
  Ha idézetet vagy paragrafust tüntetsz fel az oldaladon, akkor a forrást illik megnevezni. Az viszont nem erkölcsi alapelv, hogy a link elnavigáljon az oldaladról. Használj nofollow linket szerintem.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: