main top

A sikeres weboldal titkai – A bejövő linkek szerepe

2012. február 14. kedd 23:00

A keresőoptimalizálás egyik fontos eleme a bejövő linkek építése. A bejövő linkek olyan weboldaladra mutató hivatkozások, melyek egy másik domainről érkeznek.

Kétféle módon keletkezhetnek. A ritkább, ám számodra könnyebb út, ha természetes módon jönnek létre, tehát ha valaki magától linkel egy aloldaladra, mert értékesnek, izgalmasnak találja annak tartalmát. Ennek előfeltétele, hogy jó cikkek legyenek az oldaladon – éppen ezért hangsúlyozzuk mi is annyiszor a szövegírás fontosságát. A másik  (általában munkaigényesebb) módszer a linképítés.

Mai cikkünkben a linképítés legfontosabb fortélyairól olvashatsz.

Azért fontos a linképítés, mert a megfelelő minőségű és mennyiségű bejövő linkek hozzájárulnak weboldalad PageRank értékének növeléséhez és a keresőkben elfoglalt előkelőbb helyezésedhez. A linképítés kétféleképpen hoz számodra látogatókat: közvetlenül a hivatkozásra kattintva és közvetetten a keresőkből.

A bejövő linkek fajtái:

 • Katalógusoldalak
 • Másik domainről és ismerőseid weboldalairól
 • Linkcsere, bannercsere
 • Fizetett hirdetések, bannerek linkjei
 • Blogok és fórumok linkjei

A legnagyobb mennyiségben katalógusoldalakon helyezhetsz el bejövő linkeket, hiszen majdhogynem végtelen számú katalógusoldal létezik. Csak a lap.hu oldalakból közel 9 ezer féle működik

Bejövő linkek építése katalógusoldalakra történő regisztrációval

A katalógusok (például lap.hu) egy-egy téma hasznos weboldalait gyűjtik össze egy helyre (például linkepites.lap.hu). Az igazán jó katalógusok több kategóriára bontják a linkeket, és egyedi címkéket, leírásokat adhatsz meg weboldaladhoz a regisztráció során.

Nagy előnyük ezeknek az oldalaknak, hogy nem csupán a linknépszerűséget növelik, hanem valódi érdeklődőket, potenciális vásárlókat is hozhatnak.

Link regisztrációja katalógusoldalakra

Mivel katalógusonként más és más lehet a regisztrációhoz szükséges szövegek listája, egy általános esetet vizsgáljunk meg.

Fontos, hogy mindig figyelmesen olvasd el a Felhasználói Feltételeket, így megkíméled magad egy esetleges későbbi kellemetlenségtől, például, hogy fizetős az oldal, vagy linkcserét kérnek.

A link regisztrációjához fontos szövegeket érdemes előre és jól átgondoltan megírnod, hiszen az átkattintások száma és a linkrelevancia is múlik rajta. Fontos, hogy a szövegek egyediek legyenek, és tartalmazzák a kulcsszavadat. Érdemes a linképítés során 5-10 féle szöveget alkalmazni egy-egy aloldal esetén.

Linképítéshez szükséges szövegek

Kategória vagy doboz
Itt ki tudod választani, hogy a szerkesztő által előre meghatározott kategóriák közül melyik illik legjobban weboldalad témájához.

Link URL-je
Ne csak a főoldalra építs linkeket, hanem cikkekre, aloldalakra is. Figyelj oda arra, hogy pontosan másold ki az URL-t, hiszen ha tévedsz, az egész procedúra nem ér semmit.

Elnevezés, honlapod címe
Ez a szöveg lesz látható a katalógusoldalon. Legyen rövid, tömör, figyelemfelkeltő, és tartalmazza fő kulcsszavadat.

Leírás
A leíró résznek párszáz karakterben kell  tartalmaznia weboldalad, terméked vagy szolgáltatásod lényegét. Arra gondolj szövegezésnél, hogy mit mondanál, ha csak egy perced lenne meggyőzni valakit, hogy kattintson a linkedre. Ahogy a címnél, itt is elengedhetetlen a kulcsszavak használata.

Mennyi bejövő linkkel rendelkezik a weboldalad?

Mindenki tudja, mennyire fontos a linképítés, egyelőre mégis csak nagyon kevesen használják ki ezt a lehetőséget a profitszerzésre, mert maga a folyamat hosszadalmas és unalmas, ráadásul folyamatosan kell csinálni, hiszen a keresők nem nézik jó szemmel, ha hirtelen megcsappan a bejövő linkek számának növekvése.

Az egyértelmű, hogy a sikeres weboldalhoz elengedhetetlen a linképítés.
Két lehetőséged van: Te végzed el a fáradalmas munkát, vagy kiadod profiknak.

A Szövegírásblog most meglehetősen alacsony áron juttatja weboldaladat minőségi bejövő linkekhez, hiszen mindössze nettó 300 Ft-ért kapsz egy honlapodra mutató linket. Szolgáltatás Csomagunkban egy hónap alatt 50 db linket vásárolhatsz meg, így mindez havi 15 000 Ft kiadást jelent cégednek. Ez egy remek befektetés, ha hosszú távú forgalmat akarsz biztosítani weblapodnak.

Mekkora átlagosan a hasznod egy új vásárlón? Gondolj bele, mennyi új látogatód érkezne csak a linkekről, a keresőkről nem is beszélve…

Rendeld meg most, és figyeld, hogy milyen szépen hozza az eredményeket ez az apró befektetés!

3 hozzászólás a A sikeres weboldal titkai – A bejövő linkek szerepe bejegyzéshez

 • Kornél szerint,
  2012. február 17. péntek 09:36 időpontban:

  “A Szövegírásblog most meglehetősen alacsony áron juttatja weboldaladat minőségi bejövő linkekhez…” – csak az nem mindegy, hogy a szövegírásblog mely oldalán vagy más weboldalak mely oldalán fog(nak) megjelenni a vásárolt link(ek). Azért a linképítés nem ennyi, hogy helyezz el egy az oldaladra mutató linket egy másik oldalra :). Több részlet van, ami számít a linképítés sikerében. Nem mindegy miért fizetek 300 Ft-ot. Nem mindegy, hogy a piacon a kapu mellett árulok vagy valamely hátsó sarokban “eldugva”.

 • Langmár Zsuzsa szerint,
  2012. február 17. péntek 10:57 időpontban:

  Kornél, igazad van abban, hogy a siker több tényezős. A linkeket nem a saját oldalainkon helyezzük el, hanem a témához kapcsolódó katalógusoldalakra regisztráljuk be az ügyfeleket ezért a 300 forintos díjért.

 • A keresőoptimalizált blog alapjai | szövegírás blog.hu szerint,
  2012. március 20. kedd 22:43 időpontban:

  […] A blogbejegyzéseidre mutató linkeknek hihetetlen ereje van. Nem csupán közvetlen forgalmat hoznak, hanem a keresők is megjutalmaznak. Érd el, hogy minél többen osszák meg weboldalukon, Facebook profiljukon bejegyzéseid linkjét, hivatkozzanak rá blogjukon stb. Te magad is tehetsz a linkek gyarapodásáért. Nem csupán weboldalad főoldalára építhetsz linket, nyugodtan küldd be blogbejegyzéseid URL-jét is linkgyűjteményekbe. Amennyiben időhiányban szenvedsz, akkor a linképítést is ránk bízhatod 300 Ft/db áron.http://www.szovegirasblog.hu/2012/02/14/a-sikeres-weboldal-titkai-a-bejovo-linkek-szerepe/ […]

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: