main top

Az üzleti kommunikáció és a szellemi környezetszennyezés

2012. február 17. péntek 15:17

Környezetet szennyezni sok mindennel lehet, ám, ha környezetszennyezésről hallunk, akkor automatikusan az utcán szétdobált hulladék és a légszennyezés jut eszünkbe. El sem tudjuk képzelni, mennyi szemét vesz körül bennünket, nem csupán fizikailag, hanem a szellemi térben is.

Ez a fajta környezetszennyezés az ártalmasabb, hiszen a médián, az interneten keresztül naponta mérgezi az emberi lelket. Mivel az internet a legnagyobb részében szöveges tartalom, ezért a rengeteg „szemetet” neked is el kell olvasnod, amikor keresel valamit a neten. Számos olyan valótlan információval találkozol, ami csak árt az elmédnek.

Tudjuk, hogy egy internetező átlagosan 7 másodperc alatt eldönti, hogy mélyebben beleolvas-e weboldalunkba, vagy továbblép. Ha úgy dönt, hogy marad, egész biztosan nem szeretne értéktelen információt olvasni, nem szeretné szellemét szennyezni. Azt az információt vagy szolgáltatást szeretné hiánytalanul megkapni, amiért felkereste weboldalunkat, és bizalmat szavazott cégünknek. Ha úgy kezeljük a látogatót, hogy ő azért kattintott oldalunkra, mert neki az általunk nyújtott szolgáltatásra, árura, információra szüksége van, akkor kötelességünk megadni neki azt. Feladatunk az informálás, a segítség nyújtása és igény esetén a szolgáltatás bemutatása, esetleg az értékesítés.

Ezt pedig semmi esetre nem lehet úgy elérni, hogy közben tartalmában és szellemében is alacsony színvonalú a közlésünk. Azokon a weblapokon, ahol az oldalon eltöltött idő csak pár másodperc (ez az ingyenes Analytics http://www.szovegirasblog.hu/2012/01/24/hogyan-furkeszd-ki-latogatoid-titkait-google-analytics-kezdoknek/ statisztikákból kiderül), ott éppen erről lehet szó.

Meggyőződésünk, hogy az üzleti kommunikáció még az interneten is a tiszta, egyszerű mondanivalón alapszik. Fogalmazd meg üzeneteidet úgy, mintha egy ügyféllel szemtől-szembe beszélgetnél, és akkor látogatóid is örömmel olvassák cikkeidet.

0 hozzászólás a Az üzleti kommunikáció és a szellemi környezetszennyezés bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: