main top

A keresőoptimalizált blog alapjai

2012. március 20. kedd 22:43

A blogolás egy kiváló lehetőség arra, hogy új és visszatérő látogatókat és vásárlókat szerezz cégednek.

Blogot vezetni azonban korántsem olyan egyszerű, mint sokan azt elsőre gondolják. Ha neked is van blogod, tudod, miről beszélek.
Ha nem tervezed meg előre, mit, hogyan és mikor fogsz csinálni, nem haladsz előre. Terv nélkül egy blog olyan, mint egy csónak evező nélkül.


Biztosan hallottál már a keresőoptimalizálásról, és tudod, hogy weboldaladnak a keresők számára is vonzónak kell lennie. Néhányan talán azt gondolják, hogy ha blogjukon rendszeresen jelenik meg a szolgáltatásaikkal összefüggő tartalom, máris keresőoptimalizálttá válik blogjuk, de sajnos ez nem így van.

Ha van blogod, és szeretnéd, hogy nagy forgalom érkezzen a keresőkből, keresőoptimalizálttá kell tenned. Cikkünkből megtudhatod, melyek azok a fortélyok, amiket a profik használnak, hogy blogjuk keresőoptimalizált legyen. A freelancecopywritersblog.com-on volt erről egy gondosan felépített cikk, amiből hoztam neked néhány ötletet.

A keresőoptimalizált blog 3 alappillére:

– kulcsszavak
– linkek
– képek

A kulcsszavak átütő ereje

Ahhoz, hogy keresőoptimalizált legyen weboldalad vagy blogod, mindenképpen tudnod kell, melyek azok a szavak, amiket a célcsoportod beír a keresőkbe, mikor problémájára megoldást szeretne találni. Ha még nem végeztél elemzést, ajánlom a kulcsszókutatásunkat. Ezt a legtöbb új projektünknél elvégezzük, mert ennek segítségével lézerpontossággal tudjuk célba venni a potenciális ügyfeleket. Amennyiben futtatsz Adwords hirdetéseket, akkor ez a 60 ezer forintos befektetés villámgyorsan meg fog térülni a Te vállalkozásodban is.

Ha ismered a megfelelő kulcsszavaidat, érdemes azokról írni a blogbejegyzéseket. Egyszerre elegendő 1-2 kulcsszóra koncentrálnod. Használd őket minél többféle szóösszetételben.

Kulcsszó használata:
– címben
– alcímekben
– szövegben
– linkek szövegében
– kiemelt szövegrészekben
– képaláírásokban

Linkek szerepe keresőoptimalizált blogodon

A blogbejegyzéseidre mutató linkeknek hihetetlen ereje van. Nem csupán közvetlen forgalmat hoznak, hanem a keresők is megjutalmaznak. Érd el, hogy minél többen osszák meg weboldalukon, Facebook profiljukon bejegyzéseid linkjét, hivatkozzanak rá blogjukon stb. Te magad is tehetsz a linkek gyarapodásáért. Nem csupán weboldalad főoldalára építhetsz linket, nyugodtan küldd be blogbejegyzéseid URL-jét is linkgyűjteményekbe. Amennyiben időhiányban szenvedsz, akkor a linképítést is ránk bízhatod 300 Ft/db áron.
http://www.szovegirasblog.hu/2012/02/14/a-sikeres-weboldal-titkai-a-bejovo-linkek-szerepe/

A képeket a keresők is kedvelik

Olvasóid mellett a keresők is szeretik a képeket bejegyzéseidben, de a keresők számára nem az a fontos, hogy szép, színes képeket tegyél fel blogodba, hanem az, ahogyan felteszed. A kép neve tartalmazza a kulcsszavad (pl. kulcsszavam.jpg), ALT tag-ként szintén olyan nevet adj neki, ami tartalmazza kulcsszavadat. Egyes blogmotoroknál további szöveget adhatsz meg, célszerű itt is olyan mondatokat, címeket megadni, melyek keresőoptimalizálttá teszik képedet.

A legtöbb webes tartalomkezelő rendszerhez, blogmotorhoz léteznek különböző SEO kiegészítők, melyek segítenek abban, hogy a keresőoptimalizáláshoz szükséges szövegeket bárki könnyedén meg tudja adni. Érdemes utánanézned, hogy a Te rendszeredhez milyen SEO kiegészítők vannak. Ha most indulsz, akkor jó szívvel ajánlom neked a WordPress motoron futó weblap indítását, mert ezt kifejezetten arra tervezték, hogy a blogodat előre told a keresőben.

+ 1 bónusztipp a keresőoptimalizált blogodhoz

Bejegyzéseidhez használj címkéket, kategóriákat. Természetesen a kulcsszavaid mindenképpen legyenek benne.

Amennyiben a blogbejegyzéseidet profi csapat írja meg, akkor a bejegyzés megírásával együtt megadják neked a szükséges szövegeket, címeket, címkéket, kategóriát, leírást stb. Ezért amikor a publikálásra kerül a sor, csak be kell másolnod a megfelelő helyekre ezeket a tartalmakat. WordPress blog esetén ez általában 7 percet vesz igénybe.

Ha eddig nem tetted volna, most ne habozz, iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy elsők között értesülj az üzleti kommunikációdat érintő trükkökről. Ezeket az elképesztő fortélyokat megismerve Te is rengeteg pluszbevételre tehetsz szert!

0 hozzászólás a A keresőoptimalizált blog alapjai bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: