main top

Te is új e-mail címet kaptál a Facebookon

2012. július 1. vasárnap 19:43

Facebook e-mail címÉszrevetted, hogy megváltozott Facebook profilodon az e-mail címed?

A közösségi oldal az összes felhasználó profilján szereplő e-mail elérhetőséget @facebook.com-os e-mail címre változtatta. S mindezt a tagok megkérdezése, valamint beleegyezése nélkül tette, mondhatni teljesen titokban.

Áprilisban egy közleményben tudatta ugyan a közösségi oldal, hogy egységesíteni szeretné a drótposta elérhetőségeket, azonban a változtatásról nem küldtek értesítőt, így sokan csak pár napja vették észre, hogy megváltozott az elérhetőségük a profiljukon.

A néhány napja eszközölt változtatás nagy port kavart a Facebook felhasználók körében, hiszen úgy módosították minden tag adatait, hogy arról korábban nem értesítették őket. Ha rendelkezel Facebook fiókkal, akkor magad is meggyőződhetsz, ha megnézed az elérhetőségeidet.

A furcsa változtatás háttere

Már 2010 novemberében megjelentek a Facebookos e-mail címek, a közösségi oldal azt remélte, hogy sikerül átcsábítani a több száz millió felhasználót a többségében gmailes e-mailek használatáról. Mark Zuckerberg cége azonban nem lett a Google konkurenciája a levelezésben, s úgy tűnt, nem is erőltetik tovább a sikertelen kísérlet után, azonban a héten 900 millió felhasználóra kényszerítették e-mailjük használatát, pontosabban hogy a profiljukon hirdessék azt.

Hogyan cseréld le Facebookos e-mail címedet a sajátodra

Szerencsére az önkényes változtatás könnyedén visszaállítható, ha nem szeretnéd használni a Facebook levelező rendszerét, vagy néhány kattintással el is tüntetheted.

Ha hagyományos profiloldalad van, kattints adatlapodon az Adatlap szerkesztése gombra. A jobb oldali menüoszlopból válaszd ki legalul az Elérhetőségeket. Itt beállíthatod, hogy a Facebookos e-mail címed rejtve legyen, így nem jelenik meg majd profilodon.

Ha Timeline-nal rendelkezel, kattints a Névjegyedre, ahol módosíthatod a Facebook beállításait.

Sokak szerint a közösségi oldal változtatása hasonlóan felháborító, mint az a korábban kiderült tény, hogy az oldalra feltöltött, majd letörölt fotókat is archiválja a rendszer.

Neked mi a véleményed a Facebook lépéséről? Elítéled? Vagy szerinted semmi gond nincs az eljárással, ahogy módosították személyes elérhetőségedet?

6 hozzászólás a Te is új e-mail címet kaptál a Facebookon bejegyzéshez

 • Bojtos Zoltán szerint,
  2012. július 4. szerda 10:11 időpontban:

  Engem felháborít, mikor valaki a monopolhelyzetét kihasználva sakkfigurává degradál. Hacsak tudok, fellépek ellen. Ezt azonban nem vettem észre, jó hogy most megtudtam.

 • feco szerint,
  2012. július 4. szerda 10:17 időpontban:

  Van valaki olyan naiv, aki azt gondolja, hogy nem akar mindent tudni róla a rendszer?
  A reklámrendszer többek között erre épül.

 • Földiné Csúcs Mária szerint,
  2012. július 4. szerda 10:50 időpontban:

  Hogy őszinte legyek, nagyon zavar az önkényeskedés. Most kérdezem én, hol van itt az adatok védelme? És még egyéb kérdések is felmerülnek.

 • Babuci szerint,
  2012. július 4. szerda 17:13 időpontban:

  Lassan az egész facebook felháborító. Én már vissza is állítottam.
  Az utóbbi időben úgy tilt le – most éppen 2 napja immár 30 napra – az üzenetírásról, hogy nem is csináltam semmit.
  De ő egy rendszerhiba miatt egy reggelre adott ajándékba 50 ” ismerőst “, van, akinek 300-at, van, akinek 500-at, ráadásul úgy, hogy így az ismerősei száma eléri az 5300-at, ami mint tudjuk, nem lehet 5000-nél több…

 • Trapp Rudolf szerint,
  2012. július 4. szerda 20:48 időpontban:

  Igen Tisztelt Mindenki, aki a Fércbuukon valaha is előfordult, illetve nem…

  Jómagam magánemberi jogvédelemmel foglalkozom. és ez a példátlan arcátlanság nagggyon komoly személyiségi jogi kérdéseket vet fel. Ha valakit érdekelnek a részletek, írjon: trapprudolf@gmail.com-ra. üdv!:)

 • Langmár Zsuzsa szerint,
  2012. július 4. szerda 21:10 időpontban:

  Úgy látom, hogy mindenkit felkavartak ezek a változások…

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: