main top

Hogyan írj ütős blogbejegyzést 20 perc alatt?

2012. július 26. csütörtök 17:37

A folyamatos kommunikáció fontosságáról már olvashattál a Szövegírásblogban.
Nem csupán olvasóid örülnek annak, ha rendszeresen olvashatnak hasznos cikkeket weboldaladon, hanem a Google is szeretni fog, ha folyamatosan frissülő, megújuló tartalommal rukkolsz elő.

A legtöbb projektnél azt tanácsoljuk ügyfeleinknek, hogy heti gyakorisággal jelentessenek meg egy új blogbejegyzést. A Google a tartalmat minden elé helyezi, így ez a tempó számos iparágban ideálisnak tekinthető. A blogbejegyzések hossza jó, ha 1-1,5 A/4-es oldal körül van. Rövidebb szöveggel nem tudsz túl sok információt átadni, jóval hosszabb tartalmat pedig nem illik minden héten küldeni, mert az olvasóid is időhiányban szenvednek. Mint az élet legtöbb területén, érdemes az arany középutat választanod szövegírásnál is.

A keresőben elfoglalt helyezés jelentőségét felismerve ma már szinte minden vállalkozó belátja, mennyire fontos, hogy rendszeresen jelentessen meg új blogbejegyzéseket weboldalán. Néhányan azonban nyűgként élik meg a cikkek elkészítését, hiszen sem idejük, sem szövegírási tapasztalatuk nincs. Ilyen esetekben két dolgot tehetsz. Vagy profi szövegíróra bízod a blogbejegyzések megírását, vagy igyekszel olyan praktikákat tanulni, melyekkel növelheted hatékonyságodat a szövegírás terén.

A villámgyors szövegírás fortélyai

Ha jártas vagy weboldalad témájában, egy blogbejegyzést kis gyakorlással akár 20 perc alatt is el tudsz készíteni. Ismerd meg a gyors és hatékony blogbejegyzés készítés trükkjeit.

Ötletlista, hogy mindig legyen miről írnod.

Rengeteg időt takaríthatsz meg, ha nem a blogbejegyzés megírása előtt kezdesz el agyalni azon, miről is írj. Egy füzetbe vagy egy dokumentumban mindig jegyezd fel ötleteidet, így amikor szövegírásra kerül a sor, csak ki kell választanod az éppen aktuálisat. Ennél egy fokkal jobb, ha előre megtervezed, melyik héten miről fogsz kommunikálni, hiszen ezzel nemcsak időt takarítasz meg, hanem webmarketinged igazi stratégiává válik.

Vázlat: nemcsak az iskolai vizsgáknál hasznos.

Mielőtt nekilátnál kibontani a témát, készíts vázlatot. Jegyezd fel miről és milyen sorrendben szeretnél írni. Ez csupán pár percet vesz igénybe, mégis jelentősen megrövidíti a szövegírás idejét.

Praktikus felsorolások alkalmazásával rövidíthetsz az elkészítési időn.

Felsorolások használatával nem csak a szövegírásra szánt időn tudsz spórolni, a hasznos és tömör felsorolásokat az olvasók is kedvelik, hiszen a szöveg átláthatóbbá, könnyebben feldolgozhatóvá válik.

Tervezd meg, mikor készíted el a blogbejegyzéseidet.

Ha olyan időben írod meg blogbejegyzésedet, amikor igazán a feladatra tudsz koncentrálni, nem zavarnak a munkatársak, a zajongó gyerekek, hidd el, sokkal hatékonyabban fog menni a szövegírás.

Maradj fókuszált.

Ha már leültél, hogy megírd blogbejegyzésedet, ne hagyd abba. Ne halogasd, hiába gondolod, hogy ráér holnap is elkészítened – nem szabad feladnod. Maradj fókuszált, ne foglalkozz ebben a 20 percben semmi mással, csak a szövegírással.

Ha alkalmazod a szövegírási tippjeinket, egy kis gyakorlással villámgyorsan tudsz majd blogbejegyzéseket készíteni weboldaladra.

Néhány korábbi cikkünk blogolás témakörben:
7 érv, amiért cégednek mindenképpen szükséged van egy blogra
Hogyan szerezz még több hírlevél-feliratkozót a blogodnak?
Blogolni egyszerűbb, mint hitted: a WordPress használata

Te mennyi idő alatt készítesz el egy blogbejegyzést weboldaladra?

0 hozzászólás a Hogyan írj ütős blogbejegyzést 20 perc alatt? bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: