main top

Magyarországon robbant az internetes bomba

2012. augusztus 1. szerda 11:17

Ha eddig kételkedtél a tudatos keresőoptimalizálás sikerességében, most bizonyosságot nyert Magyarországon is, hogy hatalmas eredményeket lehet elérni célratörő keresőoptimalizálással.

Hét elején attól volt hangos a hazai internetes közösség, hogy egy magát Csempész Bélának nevező felhasználó sikeresen becsapta a Google kereső algoritmusát. Ténykedésének köszönhetően, ha valaki a „gengszterek” vagy a „kurvák” szóra keres rá, akkor a Fidesz, a Magyar Katolikus Egyház, a TV2, az RTL, a rendőrség és a Centrum Parkoló Kft. weboldalát láthatja a top találatokban.

Állandóan változó algoritmus a csalások megelőzése érdekében

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Google nemrég frissítette a módszerét, ami alapján eldönti, mely weboldalak kerülnek előre a találati listában. Az új algoritmusról a Pingvin, ami megbolygatta az internetet című cikkünkben írtunk. Többek között a manipuláció elkerülése az egyik célja annak, hogy folyamatosan változik a módszer, ami alapján rangsorolja a kereső a weboldalakat. Azonban ahogy a példa is mutatja, mégis be lehet csapni a Google-t.

Pozitív olvasata is lehet Csempész Béla esetének, hiszen jól mutatja, hogy határozott és céltudatos keresőoptimalizálással, kitartó munkával elképesztő eredményeket lehet elérni.

A keresőoptimalizálás legfontosabb lépései

Nagyon leegyszerűsítve leginkább két tényező dönti el, mely weboldalak kerülnek a Google találati listájának élére.

Az egyik legfontosabb paraméter a weboldal tartalma, szövege. Ahhoz, hogy természetes módon előre kerülj a Google-ban, fontos, hogy az adott kulcsszó hányszor szerepel weboldaladon, mennyi linkszöveg, menüpont tartalmazza a szót, hányszor szerepel kiemelt helyen stb.

A másik lényeges tényező a weboldalra mutató linkek mennyisége. Itt lényeges az, hogy milyen weboldalról (mennyire releváns, mennyire elismert a keresőben) érkezik a link, és milyen szöveget tartalmaz. Itt nem arra kell gondolni, hogy minél szebb, szépirodalmi magaslatokba emelkedő szöveget kell írni a Google számára, a lényeg az, hogy tartalmazza a kulcsszavadat, és egyedi szöveg legyen.

Természetesen ez jóval összetettebb és bonyolultabb, de ez a cikkünk nem hivatott bemutatni részletesebben a keresőoptimalizálás folyamatát.

A tegnapi Google bomba jól mutatja, kemény munkával, átgondolt stratégiával lehetséges előrekerülni a keresőóriás találati listájában.

Te tudatosan foglalkozol weboldalad keresőoptimalizálásával?

9 hozzászólás a Magyarországon robbant az internetes bomba bejegyzéshez

 • Kis Tamás szerint,
  2012. augusztus 1. szerda 15:20 időpontban:

  Persze!

  Azt hiszem, e nélkül ma egy offline vállalat sem érhet el sikereket.
  Az a baj, hogy erre a konkurenciám is kezd rájönni. 🙁
  Egyre nehezebb az élen maradni.
  A lényeg, hogy előttük legyünk min. egy lépéssel!
  nem is tudtam erről a “bombáról”. Köszönöm az infót!
  Ám érdekelne, hogy hogy csinálta! 🙂

 • Langmár Zsuzsa szerint,
  2012. augusztus 1. szerda 21:12 időpontban:

  Kedves Tamás,
  Mivel az “elkövető” a fent jelzett weblapokra nem tudott keresőoptimalizált tartalmat feltenni, hiszen nem volt hozzáférése, ezért vélhetően a linkmarketing volt a legütősebb fegyvere. A különböző linkgyűjtő oldalakon elhelyezett párszáz hivatkozást, amelyek szövegében szerepeltette az adott kifejezéseket. Itt fontos, hogy ezek mind egyedi tartalmak legyenek, és tartalmazzák a kulcsszavakat, amire erősíteni akarják az oldalt. A linképítés egy igen erős fegyver, mi is építünk ilyen linkeket 300Ft/db áron, és imádják az ügyfeleink, mert szépen előre lehet hozni vele az oldalakat.

 • Szilvia szerint,
  2012. augusztus 3. péntek 12:42 időpontban:

  Nagyon érdekes és tanulságos történet, mennyire számít a látogatottság növelés során a linkmarketing.

 • Zoltan szerint,
  2012. augusztus 4. szombat 08:05 időpontban:

  Mint azt sejteni lehetett, a vélhetően nem kis munka ellenére elég tiszavirág életű volt ennek a trükknek az eredménye. Ma már csak a “gengszterek” szóra jelent meg egyedül a Fidesz oldala.
  Továbbá azt is erősen figyelembe kell venni, hogy a Pingvin algoritmus egyik lényeges eleme a közösségi
  médiát is figyeli, ezért szinte nincs két egyforma találati lista. Akár minden felhasználó más találatokat, vagy sorrendet láthat.
  Itt inkább “fekete kalapos”, tehát a Google szemében nem megengedett módszerekkel történhetett a link építés, amivel gyors, és látványos, de nagyon rövid életű eredményt lehet elérni. Ez pedig nem új keletű dolog, és főleg nem példaértékű!

 • Langmár Zsuzsa szerint,
  2012. augusztus 4. szombat 11:31 időpontban:

  Zoltán, teljesen egyetértek azzal, hogy ez nem példaértékű, de szerintem érdekes – ezért is született a cikk 🙂

 • Farkas Zoltán szerint,
  2012. augusztus 13. hétfő 12:46 időpontban:

  Szerintem nem is az a lényeg, hogy példa értékű, vagy sem. (egyébként szerintem az) A lényeg, hogy működött. És hogy rövid életű ez a módszer? Ez sem lényeges. Mert nem BlackHat SEO-val, szépen lassan, kitartóan, ugyan ezt az eredmény el lehet érni hosszú távra is. (Ahogy Zsuzsa már kifejtette, nem csak ebben a cikkében.)

  A lényeg inkább az, hogy lassan már fontosabb a robotok felé kommunikált tartalom, mint az Embereknek szóló. Ezt gondolom nem kell bizonygatnom. Erről szól a SEO. Ennek létezése a bizonyíték.

  Az információ evolúciója. Akkora adatzajban élünk, hogy ember legyen a talpán, aki eligazodik benne.

  Most gondoljunk bele: Ha a SEO-ra fordított időt hasznos tartalomra, EMBERI kapcsolatokra használnánk az üzletünk építésekor (is)…

  Akkor elbuknánk. Mert léteznek a “robotok”, a találati listák, a page rank…

  Kicsit ijesztő. Nem?

 • Demeter Viktor szerint,
  2012. november 2. péntek 06:54 időpontban:

  Sziasztok! Hát én is most a linképítéssel próbálkozom. Aki tudna segíteni írjon nekem legyen kedves a honlapontalálható elérhetőségen, hogy minél több katalógusba bekerülhessen oldalunk. Szeretném ha igazán erősíthetnénk a google helyezést. Előre is köszönöm annak aki segít!

 • Langmár Zsuzsa szerint,
  2012. november 2. péntek 08:53 időpontban:

  Kedves Viktor
  A linképítés terén tudunk neked segíteni.
  Itt találsz róla információt:
  http://www.szovegirasblog.hu/szolgaltatasok/linkepites/

 • Miért nagyszerű a tartalom marketing számodra? | szövegírás blog.hu szerint,
  2012. november 2. péntek 15:08 időpontban:

  […] el Magyarországon robbant az internetes bomba című […]

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: