main top

Az eszköz, ami megkönnyíti az életedet: Skype a mobilodon

2012. augusztus 29. szerda 19:33

Válság ide vagy oda, mindig érdemes számon tartanod, pláne vállalkozóként, hogy mire mennyit költesz. Ha csökkented a felesleges kiadásokat, rövidesen a bankszámládon is érzékelheted, hogy az ördög a részletekben lakozik, azaz milyen sokat számít egy kis odafigyelés.

Ezen a héten egy olyan megoldást szeretnék neked bemutatni, aminek egyrészt praktikus a használata, másrészről lényegesen csökkentheted vele a telefonszámládat is.

A Skype használata

Skype segítségével ingyen tudsz szöveges üzenetet váltani, audio- és videohívásokat lebonyolítani azokkal az ismerőseiddel, rokonaiddal, munkatársaiddal, akik szintén rendelkeznek Skype fiókkal. S mivel világszerte az egymillióhoz közelít a felhasználók száma, nem kell attól tartanod, hogy egyetlen ismerősöd sem használja a programot.

Skype a számítógépeden és a mobil Skype

Eleinte a szoftver előnyeit csak számítógépeden tudtad élvezni, majd a mobiltelefonok fejlődésével mára már bárhol használhatod ezt a remek programot az Android, Windows, Symian vagy IPhone telefonodon is.
Ha van mobilinterneted vagy sokat tartózkodsz wifivel ellátott helyen, mindenképpen érdemes áttérned a mobil Skype használatára. Ma már egyre többen tudják, hogy Skype segítségével vezetékes és mobiltelefonokat is tudsz hívni, méghozzá elég jó áron.

Mobil Skype használata Android telefonon

A mobil Skype telepítése pár perc alatt elkészül, a program használata pedig rendkívül egyszerű, így akkor sem kell tartanod tőle, ha nem vagy profi felhasználó, és sosem vizsgáztál számítástechnikai ismeretekből.

Ha szeretnéd telefonálásra is használni mobil Skype-odat, hogy vezetékes és mobiltelefonokat is el tudj érni olcsón és egyszerűen, látogass el a Skype honlapjára, ahol megnézheted, milyen konstrukciók állnak rendelkezésedre.

Mobil Skype telepítése lépésről lépésre Android mobiltelefonra

1. A telepítéshez először kapcsolódj egy wifi hálózathoz vagy kapcsold be az adatforgalmat Androidos telefonodon.

2. Indítsd el a Google Play áruházat vagy régebbi szoftver esetén a Market nevű alkalmazást.

3. Kattints a nagyító ikonra, majd gépeld be, hogy “Skype”.

4. Ekkor több mint 5000 találatot fogsz kapni, azt töltsd le, amelyiknél a program neve alatti sorban is a Skype áll, hiszen ez az az alkalmazás, amit a cég fejlesztett.

5. Letöltés után automatikusan települ a program és az ikonja bekerül a többi alkalmazás ikonja közé. Ezután már nincs más dolgod, mint bejelentkezni és élvezni a Skype előnyeit.

Hanghívás mobil Skype segítségével

Ha beléptél a fiókodba, csupán annyit kell tenned, hogy rákattintasz az ismerősöd nevére. Ezután bal oldalon az Actions fülön belül a Voice callra kell kattintanod és máris kicseng a Skype hívás a másik oldalon. Ugye, milyen egyszerű?

Mi, a Szövegírásblognál napi rendszerességgel kommunikálunk cégen belül és ügyfeleinkkel is Skype-on, hiszen megkönnyíti és jelentősen felgyorsítja a közös munkát.

Te szokad használni a Skype-ot vagy a mobil Skype-ot?
Ha igen, milyen gyakran?

Kategória: üzlet | Címke: | Hozzászólások (8)

8 hozzászólás a Az eszköz, ami megkönnyíti az életedet: Skype a mobilodon bejegyzéshez

 • Horváth Tamás szerint,
  2012. augusztus 30. csütörtök 08:42 időpontban:

  Természetesen a Skype is fent van a telefonomon, de mivel leginkább írásban kommunikálok, inkább az IMO-t használom. Nagy előnye, hogy nemcsak Skype kliensként működik, hanem kezeli a facebook-chatet, az MSN-t és a Gtalkot is. Akár több accounttal is bejelentkezhetek egyszerre, így mindenkivel tartani tudom a kapcsolatot és nem kell foglalkozzak azzal, hogy melyik barátom, üzletfelem melyik platformot részesíti előnyben.

 • Zoli szerint,
  2012. augusztus 30. csütörtök 09:10 időpontban:

  A Skype-t inkább irodában PC-n használjuk, mivel okostelefonon néha csigalassú. Okostelefonra létezik egy sokkal jobb ingyenes alkalmazás, megoldás, de itthon még kevesen tudnak róla. Úgyanúgy 3G, vagy wifi szükséges a használatához, üzeneteket küldhetünk, ingyenes telefonhívásokat indíthatunk vele. Beszélgetés közben a hang kristálytiszta, nagyon stabil alkalmazás. A http://viber.com/-ról, vagy a Google Play áruházból ingyenesen letölthető.

 • Csillag Zsolt szerint,
  2012. augusztus 30. csütörtök 09:33 időpontban:

  Mi már évek óta használjuk a Skypeot.

  Egyik ügyfelünk pap és még ő sem ódzkodik tőle…

 • Kiss Katalin Jósnő szerint,
  2012. augusztus 30. csütörtök 10:02 időpontban:

  Nekem a skype munkaeszköz. Alap, amire a vállalkozásom egyik szegmense épül. A világ internettel ellátott vidékeiről kapok megkereséseket, és skypen szolgálom ki az ügyfeleimet immáron több, mint négy éve. Az ügyfelek is nagyon szeretik, hogy szinte bármikor bárhonnan elérnek, azonnal el tudom látni őket tanácsokkal és mindezt akár a zsebükben lapuló mobiltelefonon is megtehetjük.

 • Langmár Zsuzsa szerint,
  2012. augusztus 30. csütörtök 20:58 időpontban:

  De jó, hogy ilyen rugalmasak vagytok 🙂
  Élmény, hogy ilyen haladó gondolkodású klassz vállalkozók olvassák a bejegyzéseinket.

 • Valent Gábor szerint,
  2012. szeptember 7. péntek 16:01 időpontban:

  Akárhogy nézem a Skype oldalát, nem látom, hogy mennyi egy hívás.

  Vagy havi x euró és korlátlan hívás?

  Mobilhívás érdekel csak. Vezetékes és sms nem igazán.

  Kedvezőbb 10 forint/perc-nél?

 • Baranyai Zoltán szerint,
  2014. augusztus 25. hétfő 14:18 időpontban:

  Lumia 800-ast hogyan tudom használni Skype-olni? Van valaki, aki tud ebben segíteni? A 7.5 teljesen szar erre a készülékre. Nem frissít, nem lehet tölteni rá semmit. Többször volt szervizben, de semmi eredménye. Esetleg elcserélném olyanra, amelyen van használható skype, mert a munkámhoz szükség van rá. Nokia pedig a jelek szerint magasról tesz az egészre.

 • Putnoki Julianna - Kreatív Szövegíró Kft szerint,
  2014. augusztus 25. hétfő 16:08 időpontban:

  Kedves Zoltán!
  Javaslom, hogy fordulj telefonos szakemberhez, aki biztosan elmondja Neked, hogy mely készülék az, amelyik Neked a legmegfelelőbb lesz.

  Julcsi

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: