main top

Hogyan használd az időgazdálkodás fortélyaid üzleti kommunikációd során?

2012. szeptember 12. szerda 07:43

Az időgazdálkodás fontos. Ez egy olyan tényező, amit mindenki ismer, azonban kevesen szánnak rá napi szinten időt. Egy nap mindenki számára 24 órából áll, azonban ha jól osztod be az idődet, akkor lényegesen több feladatot tudsz elvégezni azoknál, akik csak sodródnak az árral.

Lehet, hogy elsőre furcsának találod, de az időgazdálkodásnak nemcsak a mindennapi életedben van hatalmas szerepe. A tervezésnek áldásos hatása lehet üzleti kommunikációdra is. Ha megfelelően osztod be a rendelkezésedre álló időt, akkor az üzleti kommunikációd elkezdi szállítani neked az ügyfeleket. Blogod a rendszeres friss tartalomnak köszönhetően egyre értékesebb lesz, a hírlevelek a megtervezett időben kimennek. Hamarosan azt veszed észre, hogy üzleti kommunikációd keretbe rendezésével vállalkozásod új erőre kap.

Hogyan használd az időgazdálkodás fortélyait az üzleti kommunikációd felpezsdítéséhez?

Te is küzdesz időnként azzal a problémával, hogy a blogbejegyzések, hírlevelek elkészítését halogatod? Előfordult már veled, hogy elkezdtél megírni egy cikket, azonban félbehagytad? Rendszer nélkül sokan belesétálnak ebbe a csapdába. Elégedetlenek az írásukkal, emiatt nem fejezik be. Pár nap múlva elfelejtkeznek róla, majd azon kapják magukat, hogy baj van. A blogban már 3 hónapja nem jelent meg friss tartalom, a hírlevélre feliratkozók már a nevükre sem emlékeznek. Az üzleti kommunikáció így válik az időhiány áldozatává…

Szerencsére Te elkerülheted ezeket a taposó aknákat. Néhány tanács betartásával lerövidítheted a blogbejegyzések és egyéb szöveges tartalmak megírására szánt időt, és elérheted, hogy üzleti kommunikációd folyamatos legyen.

Az időt kímélő szövegírás 5 titka

1. Tervezd meg üzleti kommunikációdat.
Ne a szövegírásra elkülönített időben próbáld meg kitalálni, miről szeretnél írni. Tervezd meg az üzleti kommunikációt. Az ügyfeleinknek mi előre elkészítjük az üzleti kommunikáció ütemtervét. Meghatározzuk, hogy melyik héten milyen kulcsszóra optimalizált cikket jelentetünk meg, és kitaláljuk a cikk témáját, címét is. Így 10 hétig nem kell gondolkozunk azon, miről készítsünk cikket, ügyfeleinknek pedig elegendő 10 hetente megnézni, hogy a tematika megfelelő-e számukra.

2. Mindig legyen nálad egy notesz vagy jegyzetfüzet.
Jegyzetelj, ha eszedbe jut valami, ami érdekes lehet célpiacod számára. Írd le a cikkötleteket, érdekes híreket és az aktualitásokat. Később ezekből cikkeket vagy blogbejegyzéseket készíthetsz. Érdemes az üzleti kommunikációd tervét is a noteszodban tartani. Amikor várakozol, utazol, akkor a holtidőben gondolkozhatsz ezen is, ahelyett, hogy össze-vissza kalandozna a figyelmed. Írj le mindent, ami eszedbe jut. Hidd el, ezzel a trükkel akár felére is csökkentheted a cikkírás idejét.

3. Tervezd meg, mikor foglalkozol üzleti kommunikációddal.
Hagyj időt magadnak a szövegírásra, ugyanúgy, mintha találkozód lenne. Írd be a naptáradba is egy konkrét időpontra, és gondolj úgy rá, mintha egy lemondhatatlan, fontos megbeszélés lenne. Ha beépíted ezt a tudatodba, nem fogod halogatni a szövegírást.

4. Fókuszálj a szövegírásra.

Ha 11 órára írtad fel magadnak a legújabb blogbejegyzésed elkészítését, pontban 11-kor ülj le a számítógéped elé, és zárj ki az életedből minden zavaró tényezőt. Ne nézd meg az e-mailjeidet, ne facebookozz, csak a szövegírásra koncentrálj.

5. Ha elkezdted, ne hagyd abba, amíg kész nem vagy a szövegírással.
Ez minden feladatra igaz. Akkor leszel igazán hatékony, ha csak akkor kezdesz más feladatba, ha az előzőt már lezártad. Ez tökéletesen igaz a szövegírásra is.

Ha folyamatos üzleti kommunikáció segítségével akarod felépíteni a szakértői státuszodat, akkor:

  • Tervezd meg üzleti kommunikációdat.
  • Fogd fel úgy a szövegírást, mint egy üzleti megbeszélést.
  • Ha elkezdted, ne kezdj bele más feladatba, amíg nem végzel.

A Bagolyvár kiadónak remek könyvei vannak, amit felhasználhatsz időgazdálkodásod fejlesztéséhez. Talán hallottál már Bryan Tracy Főnix Szemináriumáról is. Nagyon hasznos anyag, amit érdemes minél többször meghallgatni. Kifejezetten motiváló előadó, akinek remek oktatóanyagai vannak.

Hallgasd meg most a Főnix Szeminárium időgazdálkodásra vonatkozó részét, csak 15 perc.

 

Ha tetszett a cikkünk, kérlek, kattints Facebook oldalunkon Tetszik gombra!

0 hozzászólás a Hogyan használd az időgazdálkodás fortélyaid üzleti kommunikációd során? bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: