main top

Hogyan áll a nyelvtani cikifaktorral a weboldalad?

2012. szeptember 20. csütörtök 16:02

Ha van weboldalad, de vállalkozóként nem vagy a magyar helyesírás professzora, akkor elképzelhető, hogy webszövegedben található néhány nyelvtani hiba vagy elütés.
Egy korábbi cikkünkben már rávilágítottunk, hogy Miért nem elég a szövegszerkesztő a lektoráláshoz. Sok esetben hiába ellenőrzöd szövegszerkesztőd helyesírás-ellenőrzőjével az írásodat, a hibák zömét gyakran nem mutatja a szoftver.

Neked milyen a helyesírásod?

Ha magadnak írod szövegeidet, biztosan Te is tudod, hogy nehéz a saját hibáinkat észrevenni. Hiába ellenőrzöd többször a blogbejegyzést, Facebook posztod vagy weboldalad szövegét, előfordul, hogy átsiklasz egy elütés felett. Ám a sok olvasó közül mindig van valaki, aki megemlíti, hogy pl. a 11. sorban hiányzik egy vessző, vagy véletlenül két pont van az egyik mondat végén…

Ez teljesen természetes, hiszen mindannyian emberből vagyunk. Azonban előfordul, hogy olyan sok hiba van a szövegben, ami már elriasztja a látogatókat.

Ahogy a való életben, az internetes világban is kulcsfontosságú, hogy mit gondol rólad és a cégedről a potenciális ügyfeled. Lehet bármilyen jó a terméked, ha nem bíznak meg benned, akkor sajnos, vásárolni sem fognak tőled. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy az első benyomás és az azután kialakuló vélemény is pozitív legyen.

Ha megnyerő szeretnél lenni az interneten, akkor nagyon kell ügyelned kommunikációdra. A szöveg az, amivel megfogod a látogatót, aki néhány percnyi olvasás után eldönti, hogy megszavazza-e számodra a bizalmat.

A Te weboldaladon milyen magas a nyelvtani cikifaktor?

Ha még a jó ügyfeleid fürkésző pillantása előtt szeretnéd megtudni, mennyire jó a helyesírás az oldaladon, akkor van egy jó hírem számodra. Jelentkezz Webszöveg Cikifaktor Mérésre, hogy megtudd, hány helyesírási hiba van a weboldaladon.

A Webszöveg Cikifaktor Mérése során 3 kategóriába soroljuk a weboldalakat:

Hibátlan
1–3 hiba
4–10 hiba

10 hiba után nem vizsgáljuk tovább a weboldalakat, az már akkora mennyiség, aminél már nem számít, hogy 9 vagy 19 hiba rontja-e szöveget…

Kíváncsi vagy, mennyi helyesírási hibát találunk a weboldaladon?

Ha gyorsan jelentkezel, ingyen megvizsgáljuk honlapodat, és megállapítjuk, hogy melyik kategóriába tartozik a webszöveged.

Vajon weboldaladon hibátlan a helyesírás?

Most nincs mit veszítened! Jelentkezz, hiszen csak az első 100 jelentkező weboldalát nézik át profi lektoraink.

Ha biztosan be szeretnél kerülni az első 100 közé, add meg az adataidat most!

0 hozzászólás a Hogyan áll a nyelvtani cikifaktorral a weboldalad? bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: