main top

Miért nagyszerű a tartalom marketing számodra?

2012. november 2. péntek 15:08

Az emberek nem szeretik, ha eladnak nekik, ők vásárolni szeretnek. Ezzel a ténnyel már a legtöbb vállalkozó tisztában van, azonban kevesen alkalmazzák értékesítési stratégiájukban. Ennek oka, hogy páran még nem tudják, hogyan foghatnák munkára ezt az aranyszabályt saját üzletükben. Hiszen hogyan adj el valamit úgy, hogy nem nyomulsz? Erre tökéletes megoldás a tartalom marketing.

A tartalom marketing a legjobb eszköz arra, hogy felépítsd a bizalmat. Ha ezt eléred, akkor önként vásárolnak tőled az emberek. Ezzel a módszerrel elkerülhető, hogy a potenciális vevőket elriasszuk, nem fogják azt érezni, mint amikor egy rossz ügynök erőből akar értékesíteni.

Tartalom marketing. Az meg mi a csoda?

A tartalom marketing egy viszonylag új fogalom hazánkban, ezért előfordulhat, hogy még sosem hallottad ezt a kifejezést.

Az emberek 95 százaléka információt keres az interneten. Ők még nem döntöttek, hogy a Te portékád kell nekik. Potenciális ügyfeled csak tájékozódni szeretne, mielőtt dönt. Ők olyan weboldalakat keresnek, ahol bemutatják, például milyen turmixgépek vannak a piacon. Szeretné tudni, hogy melyik gépet ajánlják a szakértők, mondjuk, egyedülállók számára, melyikkel tudja elkészíteni kedvenc banánturmixát, hogyan kell ezeket tisztán tartani.

Sajnálatos tény, hogy a hasznos információk helyett a turmixgépet forgalmazó cégek többsége csak a száraz adatokat osztja meg az olvasókkal egy nagy „Megrendelem” gomb mellett.
Előnyök és hasznos tulajdonságok helyett méretekről és teljesítményről beszélnek.
Pedig nem a méret a lényeg.

A tartalom marketing lényege, hogy értéket adj az olvasóidnak, tájékoztasd őket, lásd el őket rengeteg hasznos információval anélkül, hogy saját portékádat tukmálnád rá.

A statisztikák is azt mutatják, hogy a weboldaladon közzétett tartalom hosszú távon forgalmat generál számodra. Ezt támasztja alá a Google új algoritmusa, a Pingvin, ami sokkal inkább előre sorolja azokat a weboldalakat, ahol sok és megfelelő szöveg, tartalom van a weboldalon.

Többet szeretnél megtudni a Google legújabb algoritmusáról, amit nyáron frissítettek utoljára?

Olvasd el Magyarországon robbant az internetes bomba című cikkünket.

7 legfontosabb csatorna, ahol Te is könnyedén alkalmazhatod a tartalom marketinget

 • blog
 • hírlevél
 • könyv
 • újság
 • közösségi oldalak
 • fórumok
 • előadások

Hogyan NE alkalmazd a tartalom marketinget?

Tartsd mindig szem előtt, hogy a tartalom marketinggel értéket akarsz adni az embereknek. Olyan hasznos információkkal kell ellátnod őket, ami igazi kincs számukra. Tudom, hogy neked fontos, hogyan alakult ki a céged, és az is érdekes, hogy mennyire értesz szakterületedhez. A tartalom marketinged azonban NE rólad szóljon.

Tüntesd fel nyugodtan ezeket az információkat is, de a tartalmak jelentős része a célpiacod igényeiről és problémáiról szóljon, hiszen nekik szeretnél hasznos tudást adni, őket akarod oktatni.

Miért hasznos számodra a tartalom marketing?

 • Véleményvezér lehetsz piacodon.
 • Bizalomépítésre tökéletes.
 • Márkaépítésre vagy személyes márka építésére szolgál.
 • Vevőszerzésre nagyszerű módszer.
 • Szakértői státuszt építhetsz fel vele.
 • Ügyfél megtartására, ügyfélhűség kialakítására igen alkalmas.
 • S végül, de nem utolsó sorban: erősíti a keresőoptimalizálást.

Ha van olyan barátod, akinek a weblapján soha nincs fenn semmilyen új információ, pedig a szakterületén zseniálisnak tartod, akkor kérlek, küldd el neki a blogbejegyzés linkjét: hidd el, hálás lesz érte!

Kapcsolódó cikkeink:
http://www.szovegirasblog.hu/2012/06/14/a-7-legfontosabb-lepes-sikeres-webmarketingedhez/
http://www.szovegirasblog.hu/2012/02/22/7-erv-amiert-cegednek-mindenkeppen-szuksege-van-egy-blogra/

Egy hozzászólás a Miért nagyszerű a tartalom marketing számodra? bejegyzéshez

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: