main top

5 tipp a Facebook kommunikáció felpaprikázásához + nyeremény

2013. augusztus 8. csütörtök 12:19

Napi 4,5 billió lájk, ennyire felfoghatatlanul aktív a Facebook kommunikáció. A közösségi média császára megkerülhetetlen a cégek számára, hiszen az internetezők döntő többsége minden nap ellátogat ide, és figyelemmel kíséri az üzenőfalát.

Két létfontosságú feladatod van a sikeres facebookozáshoz: az érdeklődés felkeltése és megtartása. Azaz, el kell érned, hogy lájkolják az oldalad, de ezután sem dőlhetsz hátra, meg is kell tartani a rajongókat.

5 tény és tipp a Facebook kommunikáció felpaprikázásához

1. Ne titkold a hasznos információt!

A Facebookot sokan keresőként is használják, így ma már nem a céges honlapra kattintanak egy-egy információért, hanem a cég profilját nézik át. Ezért minden lényeges céges információt könnyen megtalálhatóvá kell tenned Facebook oldaladon, köztük a címet, az ehhez tartozó térképet, a nyitvatartást, telefonszámot, e-mail elérhetőséget és így tovább.

Hasznos, ha minden adat egy helyen is megvan, például a bemutatkozás résznél, de még jobb, ha első pillantásra is látható, rögtön a név mellett, a borítóképen vagy a tabokon, melyekről később még szó lesz.

2. A Facebook kommunikáció új mankója

Talán már észrevetted, hogy céges oldaladon részletesebb statisztikát érhetsz el, mint korábban, többet megtudhatsz rajongóidról és a posztok sikerességéről. Grafikonokon láthatod, hogy lájkolóid mikor a legaktívabbak, milyen településről facebookoznak és milyen korosztályhoz tartoznak.

Ezek olyan értékes adalékok, melyeknek birtokában hatékonyabbá tudod tenni a kommunikációdat. Hogyan? Posztolj akkor, amikor a legtöbben látják, szólítsd meg közvetlenebbül rajongóidat!

3. A nők beszédesebbek, csevegj velük

A Facebook folyamatosan figyeli a nemek közti megoszlást és a felhasználói szokásokat. Kiderült, hogy a nők jóval aktívabban használják a közösségi médiát, többször kattintanak a Tetszik-gombra, több hozzászólást írnak, több posztot osztanak meg.

Ha fokozni szeretnéd az aktivitást Facebook profilodon, célozd meg a női felhasználókat, mert velük könnyebb beszédbe elegyedni. Minél feljebb emelkedik a lájkok és hozzászólások száma, annál nagyobb lesz oldalad nézettsége is.

4. A szépség fél siker

A statisztikák azt mutatják, hogy a képekre érkezik a legtöbb reakció, legyen az lájk vagy megosztás. A facebookozók tekintetét rögtön megragadja egy-egy gyönyörű fotó vagy humoros rajz, ahogy görgetnek lefelé az üzenőfalon.

Te se becsüld alá az esztétikum és a képek erejét a Facebook kommunikáció megtervezése során. Fordíts komoly figyelmet a borítókép kiválasztására és a posztok nagy része is képekből álljon.

+ tipp: Linkek megosztásakor is válassz kísérő képet, mely látványos és a témához kapcsolódik, így első pillantásra is látni fogják a lájkolók, miről van szó.

5. Követed az újításokat?

Az internetnél csak egy dolog változik sebesebben: a közösségi média, így ha nem követed heti szinten a változásokat, gyorsan elavulttá válik oldalad, laposak lesznek a posztjaid.

Remélhetőleg, már van Facebook-gomb a honlapodon – ha nincs, akkor hagyd is abba az olvasást, és tegyél rá.

Használod a tab-okat vagy a hashtag-et? Kipróbáltál már valamilyen applikációt nyereményjátékhoz? Ilyen új lehetőségek állnak rendelkezésedre folyamatosan, csak élned kell velük, hogy oldalad rajongószáma növekedjen.

Hatékony Facebook kommunikáció a
Szövegírásblog jóvoltából

Játssz velünk augusztusban, és Tiéd lehet az értékes nyeremény!

Szeretnéd felpörgetni Facebook oldaladat?
Több lájkot és nagyobb aktivitást szeretnél?

Ha Te nyered meg augusztusi játékunkat, most ingyen megtervezzük neked egy havi Facebook kommunikációdat.

Töltsd ki azonnal a kérdőívet, hogy szeptember elején a Te neved is bekerüljön a kalapba. S ha szerencséd lesz, ősszel igazán nyüzsgő közösségi életet varázsolunk oldaladra.

Kíváncsi vagy, ki nyerte júliusi nyereményjátékunkat, a kulcsszókutatást?

Az alábbi videón megnézheted a sorsolást:


Gratulálunk Pellicano Judith-nak, kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot.

5 hozzászólás a 5 tipp a Facebook kommunikáció felpaprikázásához + nyeremény bejegyzéshez

 • A céges facebook oldal nagyon hasznos | Web-Proletár szerint,
  2013. szeptember 3. kedd 18:51 időpontban:

  […] mind az életben maradásukhoz elengedhetetlen. Ma már nem lehetsz sikeres megfelelően aktív facebook oldal nélkül. Te is szívesebben nyitsz meg olyan oldalakat, amiket ismerőseid ajánlanak. A facebookon […]

 • A céges facebook oldal ma már alapkövetelmény | NVT-Eredmény szerint,
  2013. szeptember 3. kedd 18:53 időpontban:

  […] vállalkozásoknak is le kell ezeket a szokásokat követni, érdemes még időben reagálni. A céges facebook oldal létrehozása, és megfelelő módon való kezelése ma már alapvető követelménynek számít. A […]

 • A facebook oldal is legyen kellően aktív | Eu-transfer szerint,
  2013. szeptember 3. kedd 18:56 időpontban:

  […] döntő többsége minden nap ellátogat ide, és figyelemmel kíséri az üzenőfalát. A céges facebook oldal remek ingyen reklám lehetőség, némi “törődéssel” csodákat érhetsz el vele saját […]

 • Egy céges facebook oldal csak hasznodra válhat | Lapkiadók szerint,
  2013. szeptember 3. kedd 18:58 időpontban:

  […] termékeket, szolgáltatásokat kínálsz, akkor használd ki a közösségi oldalak előnyeit. Egy céges facebook oldal csak hasznodra válhat. Az internetezők döntő többsége minden nap figyelemmel kíséri az üzenőfalát. Minden […]

 • A facebook oldal segítségével nagyobb lesz weboldalad nézettsége | Pécsi Tavaszi Fesztivál szerint,
  2013. szeptember 5. csütörtök 19:31 időpontban:

  […] közösségi oldalak előnyeivel. Olvasd át írásunkat, és látni fogod, hogy milyen előnyökkel jár egy céges facebook oldal. Amellett, hogy rengeteg információt – a címedet (az ehhez tartozó térképet), a nyitva […]

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: