main top

A dinamikusan növekvő Facebook oldal fortélyai

2013. augusztus 15. csütörtök 10:47

Az a Facebook oldal tud folyamatosan növekedni, melyet rajongóik reklámoznak megosztásokkal és kommentekkel. Hogy érheted el, hogy ne csak néhány kósza tetsziket kapj a posztjaidra, hanem aktív rajongótáborod legyen?

Múlt héten már volt róla szó, hogy a kérdések jobban vonzzák a reakciókat, mint a kijelentések, vagy hogy a képekkel több lájkot kaszálhatsz, mint a linkekkel. Ezen túl mi a titka a csendes társak megszólaltatásának?

Bármilyen témájú Facebook oldal elindulhat a közösségi népszerűség felé, nézzük, miket érdemes kipróbálnod:

1. Játékok a Facebook oldaladon

Mindenképpen megéri valamilyen játékra invitálni lájkolóidat, de egyszerűen kötelező, ha célközönséged főleg nőkből áll. Legyen az nyereményjáték, megosztásgyűjtő applikáció, kvíz vagy bármi, ami aktivitásra sarkallja az addig tétlen tömeget.

A játék azért került a felsorolás első helyére, mert ha rajongóid száma lassú ütemben növekszik, 1000 alatt van, hatásosabb először megduplázni a számot, és utána bevetni a nagyágyúkat.

2. Közösségépítés

Hogy lesz közösség az egyénekből? Biztasd részvételre, véleménynyilvánításra lájkolóidat! Küldjenek képet valamilyen témában, kérd ki a véleményüket az új logót illetően, meséljék el a saját sztorijukat. Amikor egy rajongó aktív, a többiek is reagálni fognak rá, lájkolják a képét, a hozzászólását, biztatják, vagy épp vitatkoznak vele.

Az sem baj, ha összekapnak a felhasználók, hiszen az emberek állandóan vitatkoznak az internet különböző fórumain, mégis visszatérnek, elég megnézni a Youtube videók hozzászólásait.

Előfordul, hogy maga a márka és a termék használata nem vált ki erős érzelmeket, nem csihol vitát, hiszen egy jól működő porszívóról nem szükséges csevegni. Ekkor érdemes olyan kapcsolódó témákat felvetni, amiről van véleménye a facebookozóknak, például aktuális híreket, sportot, időjárást, hangulatot.

3. Szavazások

Szintén aktivitásra késztetheted rajongóidat a szavazással, azaz, ha kérdést teszel fel számukra. Ennek nem kell komolynak lennie, sőt minél humorosabb, annál szívesebben válaszolnak majd rá.

A kérdés mellett képek feltöltésével is szavaztathatod a nagyérdeműt, döntsék el, a képen szereplő A vagy B ruha/könyv/focicsapat áll közelebb hozzájuk.

4. Ó, az érzelmek

A hírek és a véleménynyilvánítás mellett az érzelmek kiváltása motiválhatja a lájkolókat megosztásra, hozzászólásra. Lehet lírai húrokat pendíteni szép képek és megható idézetek segítségével, ahogy ezt sokan nagy sikerrel űzik. Vagy lehet érzelmi alapon egy adott hírre reagálni, vagy épp egy régi emléket előszedni a nosztalgia kedvéért.

5. Kérd szépen!

Nemcsak hátradőlve várhatod, hogy a rajongók majd megosztják a posztjaidat – kérheted is tőlük. Például „Oszd meg, ha egyetértesz”, „Lájk, ha szerinted is így van”, „Oszd meg, ha rád is igaz” stb. Arra azonban érdemes vigyázni, hogy ne váljon nyilvánvalóvá a lájkvadász hátsószándék…

Hatékony Facebook oldal kommunikáció a Szövegírásblog jóvoltából

Szeretnéd felpörgetni Facebook oldaladat?
Több lájkot és nagyobb aktivitást szeretnél?

Töltsd ki a lenti űrlapot, s máris jó esélyed van augusztusi nyereményünkre.

Ha Te nyered meg játékunkat, most ingyen megtervezzük neked egy havi Facebook kommunikációdat!

Egy hozzászólás a A dinamikusan növekvő Facebook oldal fortélyai bejegyzéshez

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: