main top

Az üzleti élet Facebookja – Linkedin

2013. november 1. péntek 14:31

Linkedin„Összekötni a szakmai világ legjobbjait, hogy egymásra találva a legjobbat hozhassák ki magukból” – szól a Linkedin küldetése. A Linkedin egy formabontó közösségi oldal, mely a Facebookhoz hasonlóan személyes profilok tárháza, de attól eltérően csak és kizárólag üzleti kapcsolatok építésére találták ki. Állást szeretnél? A legjobb munkaerőt keresed? Céged számára keresed a legjobb online kommunikációt? Akkor az új legjobb barátod a Linkedin.

A közösségi oldal paradigmaváltást hozott az üzleti kapcsolatépítésben, legütősebb ötletével még ma is egyedül van a piacon. Hogy mi ez? Cikkünkből kiderül!

A Linkedinnel kitűnhetsz a tömegből

Ha vállalatot vezetsz, biztosan tudod, hogy az arról kialakult képet egyre több eszközzel tudod befolyásolni a világhálón, weboldalad mellett közösségi oldalak állnak rendelkezésedre: Facebook, Twitter, Google + vagy Pinterest.
Mindenki felismerte, hogy a Facebook nagyon jó és költséghatékony hirdetés a vállalatnak. Épp ezért, mivel mindenki felismerte, mindenki létrehozta, kitűnni nagyon nehéz a sok hasonló profilú cég közül.
Ha azt szeretnéd, hogy céged online kommunikációja ne csepp legyen a tengerben, használd a Linkedint. Egyrészt egy sokkal komolyabb presztízsű oldalon hirdetheted a céged, másrészt a keresők a vállalkozásodat előkelő helyen hozzák ki találatként.

A HR-esek kincsesbányája, nem véletlenül

Te is biztosan tudod, hogy a kapcsolatok építése az egyik legszükségesebb elem a sikerhez. A Linkedin az üzleti kapcsolatok aranybányája, célzottan kereshetsz az érdeklődési területednek megfelelően, és téged is célzottan keresnek.
Azonban ez nem minden. A Linkedin nem csak álláskeresésre tökéletes, számos tekintetben túllép a hagyományos portálokon. A legfontosabb a folyamatos kapcsolatépítési lehetőség, akár világszinten is. Emellett könnyen tudsz szakértőket bevonni egy szakmai probléma megvitatására, de a Linkedin önképzésre, és szakmai információszerzésre is kiváló.
A HR-részlegek már ezért is előszeretettel használják a Linkedin portált, ám a kincsesbánya címet nem ezért érdemelte ki. A Linkedin forradalma másban rejlik, egy olyan funkcióban, amit egyszerűen muszáj kihasználnod.

A Linkedin népszerűségének kulcsa

Ha a Linkedin ország lenne, akkor a népességi rangsorban a 28. helyet foglalná el a maga 53 millió felhasználójával, pedig alig több mint tíz éve létezik. Exponenciális felfutásának az oka az, hogy a Linkedin bevezette az ajánlási rendszert.
Az ötlet egyszerű és hatásos: a tagok igazolhatják az ismerőseik képességeit, tudását, szakértelmét. Az ajánlásokat folyamatosan gyűjtheted profilodon, és az elismerő véleményekkel rendkívül nagy érdeklődésre tehetsz szert, hiszen a „belsős” információk mindig sokkal többet érnek minden önéletrajznál, vagy motivációs levélnél. Ezek az ajánlások referenciákkal érnek fel, és komoly szakmai presztízst vívhatsz ki segítségükkel.
Az ajánlások (endorsement) rendszerével népszerű lehetsz, és úgy, ahogy a cégeket, téged is könnyebben megtalálnak az ügyfelek, ha beírnak a keresőbe.

Egyszerű regisztráció, nagyszerű profil

Profilt pár lépéssel létrehozhatsz, de érdemes körültekintően létrehozni azt. A Linkedin az online kommunikációs lehetőségek egyik legjobbja, mellyel a számodra megfelelő szakmai előmenetelt valósíthatod meg. Csatlakozz a közel 350 ezer már meglévő magyar felhasználó közé, és kezdd el a Michelin-csillagokkal felérő ajánlások gyűjtését!

Ha felkeltette érdeklődésed a Linkedin kiaknázása, írj nekünk bátran!

 

Kategória: Linkedin | Címke: | Hozzászólások (2)

2 hozzászólás a Az üzleti élet Facebookja – Linkedin bejegyzéshez

 • Korsós Betti szerint,
  2013. november 4. hétfő 09:22 időpontban:

  Csak figyelek, nézek, olvasok, kapkodom a fejem. “Emelkedj ki a tömegből” Ez fontos! Én ezt csinálom saját Médiabirodalom építéssel. Linkedet nem tudom használni, szívesen használnám de őszintén hatszorozni kellenne magamat.
  KBSzupernagyi

 • Putnoki Julianna - Kreatív Szövegíró Kft szerint,
  2013. november 5. kedd 23:07 időpontban:

  Szia Betti! Örülünk, hogy Te is figyelemmel kíséred a Szövegírásblog cikkeit. Előbb-utóbb lehet, hogy majd a Linkedint is megtanulod használni. Julcsi

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: