main top

Az üzleti kommunikáció elhanyagolt eszköze: Google plus

2013. november 13. szerda 13:02

google plusAz üzleti kommunikáció legfontosabb eszközei közé tartoznak ma a közösségi oldalak. A cégek többségének van Facebook oldala, ahol folyamatosan frissíti a híreit, legújabb ajánlatait teszi közzé. De mi a helyzet akkor, ha kommunikáció alatt nem csak céged reklámozását szeretnéd érteni?

Például ezen kívül egy helyen kezelnéd az üzleti kapcsolataidat, az alkalmazottaiddal osztanád meg a legfrissebb fontos tudnivalókat, vagy akár üzleti audio- és videokonferenciákat szerveznél. Egy helyen, de mégis teljesen külön.

Erre képes az üzleti kommunikáció egy új eszköze, a Google plus – és még sokkal többre. Nézzük, mire!

Az üzleti kommunikáció innovációja ­– a körök

Mindenki tudja, hogy a Google plus-ban a Facebookhoz hasonlóan ismerősöket jelölhetsz be. Azonban, mint ahogy az életben is baráti, üzleti köreid vannak – úgy ezen a közösségi oldalon is csoportosíthatod az embereket.
A körökben szabályozhatod, ki mit lásson céged online tevékenységéből. Miközben a fogyasztóidat tájékoztatod a legújabb ajánlataidról, teljesen elkülönülten tarthatod fenn a kapcsolatodat potenciális üzleti partnereiddel vagy beosztottaiddal.
Sőt, ha dolgozói kört hozol létre, úgy is elküldheted az üzenetedet mindenki számára, hogy nem mindenki Google plus felhasználó, ők e-mailben kapnak értesítést. Ezt a Facebookon például nem tudod megtenni.
Az üzleti kommunikáció már sokkal összetettebb, ugye? És van még tovább is.

Audio- és videokonferenciák – akár több emberrel, ingyenesen!

A felgyorsult információcserével lépést kell tartani az üzleti kommunikáció terén is. A Google plus erre kínál megoldást az ingyenes Hangouts szolgáltatásával.
Mit szólnál hozzá, ha videón keresztül léphetnél kapcsolatba bárkivel, bármelyik üzletfeleddel, vagy ha egy kattintásra oszthatnál meg prezentációkat és videókat a tevékenységedről? Ráadásul mindezt ingyenesen.
A Google plus ezzel megszünteti a távolságokat, az ingyenes videokonferenciákkal sokkal gyorsabban szervezhetsz tárgyalásokat, legyenek a résztvevők az ország vagy a világ bármely pontján.

Mutasd meg a termékedet, légy kreatív!

Ha céged kicsit bonyolultabb terméket gyárt, nem árt, ha az üzleti kommunikáció részét képezi, hogy minél több úton mutasd meg, hogyan kell azt használni.
A Hangouts szolgáltatással egy kattintással létrehozhatsz oktatóvideókat és interaktív prezentációkat, melyek egyrészt sokkal hatékonyabbak, mint a használati kiskönyvek, másrészt a vásárlás előtt megbarátkoztatod fogyasztóidat a termékeddel. Biztos te is tapasztaltad, hogy sokkal könnyebben vásárolsz, ha pontosan érted, mit veszel.

Szeretnél még többet megtudni az üzleti kommunikáció lehetőségeiről?
Kattints a linkre!

2 hozzászólás a Az üzleti kommunikáció elhanyagolt eszköze: Google plus bejegyzéshez

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: