main top

Új korszak a linképítés világában!

2014. január 16. csütörtök 12:04

A Google sosem nyugszik. Újra és újra előrukkol különböző algoritmusokkal, amelyekkel megváltoztatja a keresőoptimalizálási alapelveket – és ezzel cégek millióinak linképítési stratégiáit. Cikkünkből megtudhatod, mire érdemes odafigyelned jelenleg.

Ma már minden cég számára nyilvánvaló, hogy linképítés nélkül nem fog boldogulni az online világban. A vásárlók a Google alapján keresnek, és ha megtalálják a számukra megfelelő szolgáltatást az első oldalon, nem fognak továbbkattintani a másodikra. A kérdés persze következő: Te leszel az első oldalon, vagy a konkurencia?

A linképítés új madarai

A Google Pingvinje és a legújabb Kolibri fantázianevű algoritmusa azonban kissé megváltoztatta a helyzetet. Sok olyan oldal, amely eddig vígan trónolt az első három találat között, most hirtelen csúnyán hátrasorolva találta magát, míg más honlapok átugrottak pár lépcsőfokot és az első oldalakon büszkélkednek.

Mi történt?

Még a Google Pingvin algoritmus újítása, hogy nemcsak a kulcsszóra érzékeny, hanem a környezetére is: minden eddiginél pontosabban igyekszik megtalálni a minőségi tartalmat, hogy a felhasználók valóban a számukra releváns oldalakra találjanak. A cégóriás célja ezzel az, hogy egyfajta párbeszédet folytathassunk a keresőmotorral.

Lássunk egy példát

Lefagyott a számítógéped, nem tudod, mi a teendő. Eddig az volt a legcélravezetőbb, ha beírtad a Google-be, hogy “lefagyott számítógép” vagy “kék halál”, és megpróbáltad kibogarászni a megoldást. Mostantól azonban beírhatod ezt: “Mit tegyek kék halál esetén”, esetleg “Lefagyott a számítógépem, mit csináljak” – és a keresőmotor azonnal olyan találatokat ad neked, amelyek segítenek orvosolni a problémát, és nem untatnak a számítógép-lefagyás évszázados történelmével.

Hogyan legyen a linképítési stratégiád a Google kedvére?

Továbbra is fontosak a kulcsszavak. Találd meg, milyen szavakra keresnek rá sokan, és azokat tudatosan és következetesen építsd bele online kommunikációdba! Ez a linképítés alapja.
Szánj rá időt és energiát, hogy jó minőségű szövegeid legyenek! Mostantól a linképítés nemcsak kulcsszavakból áll, hanem azok szövegkörnyezetéből is. Ha kulcsszavaid releváns tartalom nélkül hemzsegnek a honlapodon, a keresőmotor ezt érzékeli és könyörtelenül hátrasorol.
Frissülj, frissülj, frissülj. Linképítési stratégiádat akkor tudod működtetni, ha sok olyan tartalom van a honlapodon, ami tartalmazza a kulcsszót. Ez pedig blogkommunikációval, gyakori tartalomfrissítéssel tudod elérni. Az elavult, porosodó honlapok egyre hátrébb csusszannak a folyamatosan bővülő tartalmú társaikhoz képest.

Sok cég még nem ismerte fel ezt az alapvető változást. Legyél egyike a “korai madaraknak”, használd fel az új algoritmust linképítésedben, és tegyél szert kincset érő előnyre!

Ha profi segítségre van szükséged, válaszd a Szövegírásblog linképítés szolgáltatását.

3 hozzászólás a Új korszak a linképítés világában! bejegyzéshez

 • Kisdeák József szerint,
  2014. január 16. csütörtök 17:17 időpontban:

  Kedves Zsuzsa !
  Ezt a Google jól kitalálta, ezekkel az új algoritmusokkal felforgatták a kereső oldalait. Aki eddig ott tanyázott az első négyben, az most jó ha a 10. helyen van. Olyan oldalak kerültek az élre, amelyekre például össz-vissz 130 link mutat és eddig valahol a 10- oldalon voltak megtalálhatóak. Sem minőségben, sem tartalomban nem múlják felül az eddigi elsőket, sőt !
  Mindez láthatóan a hirdetésekből történő bevétel növelése érdekében történik, mert aki hozzászokott a jó helyezésekből adódó “jóléthez” az nem akarja alább adni, így hirdet, mert hirdetni kénytelen. Ez a nagy üzlet a Googlenak, ez áll a háttérben.
  A másik és ez nem róható fel a Google részére hibaként, hogy nem látja kik lapulnak a silány és általa előre sorolt weboldalak mögött, mert bíz ha megvizsgáljuk a hátterét az oldal tulajdonosainak, akkor sok turpisság derül ki róluk.
  Még annyit, hogy sok weboldal tulajdonos bosszankodik, mert sokévi becsületesen elvégzett (linképítés és egyéb) munkája így semmit nem ér…

 • Betty szerint,
  2014. január 16. csütörtök 22:01 időpontban:

  Köszönöm, most újabb motiváció-löketet kaptam a posztírás fáradságos munkájához! 🙂

 • Putnoki Julianna - Kreatív Szövegíró Kft szerint,
  2014. január 17. péntek 11:54 időpontban:

  Köszönöm József, hogy megosztottad velünk a véleményedet!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: