main top

Hogyan írj pocsék webszöveget?

2014. július 25. péntek 09:52

Ha azt szeretnéd, hogy potenciális vásárlóid sikítva rohanjanak el a webszöveged olvasása után, most minden segítséget megkapsz hozzá. És legyünk teeeeeljesen komolyak, ki ne szeretné ezt?

A kegyetlen rossz webszöveg ősi titka

Az émelyítően gusztustalan webszöveg receptje nemzedékről nemzedékre száll, apáról fiúra, egyik honlapról a másikra. Most megismerheted Te is.
Nézzük az 5 fő összetevőt!

1. Maximum karácsonyra írj valamit a honlapodra
Nagyon fontos, hogy NE törődj a honlapoddal. Minek szórakoznál vele? Úgysem tudod elkölteni a felesleges bevételt, amit termel.

2. A webszöveg helyesírása a kutyát sem érdekli
Ugyan, miért kéne mindig pontos j-vel írni a muszájt? Hol marad a változatosság, a kaland? Különben is, a helyesírás alapján az emberek nem feltételeznek semmit.
Ha azt írom, hogy “Dóktor Kovács Géza vagyok megbizhato és tályékozott órvoss”, akkor tutira hozzám küldöd a gyerekedet, nem?

3. Nem kell ide újítgatás, jó lesz az úgy
Az újdonságokkal foglalkozzon az, aki unatkozik. Az én webszövegem nem elavult, hanem hagyományőrző. Ezért Neked is azt ajánlom, hogy hagyd kint a régi telefonszámot és a nem működő e-mail címet, olyan szép emlék! Elvégre is, mire való a céges oldal, ha nem múzeumnak?

4. Ne hagyd magad megzavarni a tényekkel
Mint már az előző pontból is megtudhattuk, az újítás felesleges. Nincs ez másképp a szakmai információkkal sem. Egyszer megtanultad a szakmát, aztán kész! Minek foglalkozna az ember a friss tényekkel? Namármost, először is senkit se érdekelnek az aktuális hírek, másodszor pedig nehogy már azt higgyék, hogy én foglalkozom a szakmámmal.

5. A webszöveg nem arra való, hogy eladjon
A honlapon van valami szöveg, amit még a Marika dobott össze egy esős délutánon ‘89 őszén. Leírta benne, hogy “Köszöntjük oldalunkon”, mert ez a legfontosabb információ egy vevő számára. Aztán elmeséli benne, hogy is volt ez a cégalapítás, ezt részletesen kell ugye leírni. A termékeket nem raktuk fel, jobb az ilyen titokban tartani, még a végén vesz egyet valaki, abból meg csak a gond van.

Ezeket tartsd be Te is, hogy senki ne bírja 1 percnél tovább olvasni a webszövegedet. Garantáltan működni fog!

Viszont ha igazán működőképes honlapot szeretnél, akkor nézd meg, hogyan tudunk ebben segíteni a Webszöveg Átvilágításon.

 

Egy hozzászólás a Hogyan írj pocsék webszöveget? bejegyzéshez

  • D. Bikfalvi Moni szerint,
    2014. július 25. péntek 12:33 időpontban:

    Zsuzsaaaaaa! :-))) Sírok :-)))

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: