main top

Instant tippek kezdőknek blog írásához

2014. október 31. péntek 10:54

Blog írásába kezdeni könnyű – folytatni azonban annál nehezebb. Pedig ez megváltoztathatja céged életét. Azt is eláruljuk, hogy miért.

A blog írása:

  • egyszerre fejleszti honlapod tartalmát és saját képességeidet
  • növeli a szakértői státuszodat, mert hitelessé tesz
  • ad az érdeklődőknek egy olyan mankót, mely segít kiépíteni bizalmukat irányodba.

2008 óta írunk blogokat, tapasztalatból beszélünk.

Sokak számára azonban ijesztőnek tűnhet nemhogy a rendszeres kommunikáció, hanem akár egy bejegyzés megírása is. Nézzük tehát, hogyan lehet megoldani a leggyakoribb poblémákat, amelyek a blog írásába fogó kezdőket sújtják!

Miről szóljon az első poszt?

Hiába tudja a blogoló, hogy sok-sok bejegyzés fogja követni, az első bejegyzés minden blog írása esetén külön fejfájást okoz. Bár az aggodalom indokolatlan, íme néhány instant tipp:

  • Éppen aktuális újdonság. Ez biztosan érdekelni fogja a szakmát, és információ is van róla bőven.
  • Rövid bemutatása az iparágnak, amely termékét árusítod. Mi ez, kinek való… ez szépen megalapozza a blog értelmét és üzenetét
  • Személyes történet: nyugodtan meséld el, miért kezdtél blog írásába, mi a különleges a cégedben! Itt nyugodtan lehetsz énközpontú, ha érdekes a történet, harapni fognak rá!

…és elérkezik az első alkotói válság…

Ha az ember blog írásába kezd, az első néhány bejegyzés lendületből megy. És utána? Ilyenkor sokan feladják, mellyel nemcsak szakértői státuszuk rombolását kezdik meg, hanem a Google-helyezésükét is. Egyre hátrébb csúsznak, sőt, az elavult tartalmakat a keresőrobot keményen hátrasorolja…

Blog írását tehát tilos feladni!

Hogyan csalogasd elő a múzsát a folytatáshoz? Tapasztalatok alapján ezek a módszerek mindig működnek:

  • Nézz körül saját irodádban. Mivel küzdötök épp? Mi okozott legutóbb fejtörést, vagy különös sikerélményt? Nem is kell olyan sokat gondolkoznod, és ugye, máris van témád!
  • Olvasd el előző blogbejegyzéseidet. Nem, nem az lesz az érzésed, hogy mindent elmondtál már, ellenkezőleg. Azonnal eszedbe fog jutni valami, amiről még van mondanivalód. Mindig ez történik.
  • Keresd elő kedvenc kulcsszavaidat, üsd be a keresőbe, és nézz utána, miről ír a konkurencia, esetleg a külföldi szakma! Ezzel a módszerrel végképp örökre elkerül az alkotói válság!

A tapasztalt blogolók tippje:

Ha egy ötleted támad blog írásához, általában azt több másik követi. Ezt hívják „flow”-nak. Ne hagyd veszni ezeket a kincset érő ötletmorzsákat! Mindent azonnal írj le, később hálás leszel értük! Így akár hónapokkal előre megtervezheted online kommunikációdat.

Hogyan hozd ki az ilyen ötletekből és saját hozzáértésedből a maximumot?
A szakértői státuszépítő tréningen megtanulhatod, hogy melyik az a 49 eszköz, amivel az egekbe emelheted vásárlóid bizalmát. Ráadásul ezt összahangoljuk a termékpiramisoddal, hiszen a blogolás célja az, hogy egyre többen vegyék igénybe a szolgáltatásaidat, és így emelkedjen a bevételed. Erről fog szólni jövő havi tréningünk, melyről hamarosan küldjük a részleteket.

Rendeld meg a Webszöveg átvilágítás szolgáltatásunkat, és megmutatjuk neked, hogy a felhasználók és a Google robotok mit látnak a weboldaladon.
Vajon milyen mértékben építi a szakértői státuszodat a webes kommunikációd?

Egy skype tanácsadás során megmutatjuk neked 60 perc alatt!

0 hozzászólás a Instant tippek kezdőknek blog írásához bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: