main top

Ütős reklámszöveg + intelligens technológia = hatékony pop-up ablak!

2014. november 26. szerda 11:23

reklamszoveg pop-up ablakon

Véget nem érő felugró ablakok, zavaró hangeffektekkel ellátott hirdetések és a legrosszabb pillanatokban a képbe úszó buta reklámszövegek… ezeket jelentik a legtöbb internetes felhasználónak a pop-up ablakok.
Azonban elhiszed nekünk, hogy mindez okosan és hatékonyan is használható?

Ha rendszeresen olvasod a Szövegírásblogot, világos számodra, hogy szerintünk nincs rossz eszköz, csak rossz megvalósítás. Ahogy a reklámszövegírást, úgy a pop-up ablakokat lehet jól és rosszul, intelligensen és fárasztóan, sikeresen és eredménytelenül használni.

Megfelelő reklámszöveggel a felugró ablakok igenis hatékonyak

Azért használják őket előszeretettel, mert:

  • használatuk az évek során rengeteget finomodott és színesedett
  • népszerűtlenségük ellenére is látványos eredményeket hoznak.

Ennek oka, hogy váratlanul felugró információ hatására a felhasználók könnyen irányíthatóvá válnak. A pop-up ablakok „tálcán kínálják” az átirányítást egy csábító ajánlat felé, továbbá gyakran könnyebb a hatalmas, villogó reklámszövegre kattintani, mint megkeresni az apró x-et a képernyő sarkában.

A felugró ablakoknak azonban nem feltétlenül kell próbára tenniük a látogató türelmét. Léteznek már sokkal etikusabb, felhasználóbarátabb verziók is, melyek egy cseppet sem kevésbé hatékonyak, sőt!

Lássuk, milyen a szimpatikus pop-up ablak:

1. nem ugrik fel mindig

Felugrik első látogatás után. Aztán a második után is. Majd abbahagyja. Mivel egy jó pop-up ablak reklámszövege nagyon rövid, a látogató úgyis ismeri már. A pop-up az első benyomásra épít, így ha túl sokat “pattog”, önmaga (és honlapod) ellensége lesz.

2. még a bezár gomb is érdekfeszítő

Nem, nem az a jó stratégia, hogy eldugod a háttérszínnel megegyező színű kis x-et a sufniba, ahol senki nem találja meg. Helyette használd fel a meggyőzéshez! „Nem, inkább teljes áron vásárolok.” „Igen, ismerek már minden kedvezményt.” Ha ilyen, bújtatott reklámszövegekkel látod el a bezár gombot, elgondolkodtatja látogatót, nem maradt-e le mégis valamiről…

 3. a megfelelő időben jelenik meg

A webáruházak látogatóit figyelemmel kísérve az derült ki, hogy csupán 1-2%-uk vásárol, míg a többi 98% vásárlás és feliratkozás nélkül hagyja el az oldalt. Az intelligens pop-up technológia erre a problémára nyújt megoldást egy utolsó ajánlattal, mely épp az elkattintás előtt jelenik meg.

  Bónusz előny: ezt a Google is érzékeli

Van egy olyan paraméter, amit a Google figyel, hogy „visszafordulási arány”. Nagy vonalakban fogalmazva az számít visszafordulónak, aki alig néhány másodpercet tölt a honlapodon, és máris elkattint. Ezt a Google figyeli, és minél alacsonyabbnak érzékeli, a te honlapodat annál jobb helyezéssel jutalmazza.

Tapasztalatból írjuk, hogy egy ilyen pop-up ablak, megfelelő reklámszöveggek párosítva, akár 30-40%-kal is lejjebb olvaszthatja a visszafordulási arányt, ami nem marad észrevétlenül..

A pop-up ablak megjelenése nem zavarja a felhasználót böngészése során, hiszen a reklámszöveg csupán akkor válik láthatóvá, mikor úgy dönt, hogy elhagyja az oldalt. Ezen döntése során viszont nincs jobb pillanat arra, hogy a felbukkanó ablak hatására a látogató mégis a honlapon maradjon. A többi pedig Rajtad múlik…

Van, aki pontosan ezt kínálja!

Mi az OptiMonk szoftvert használjuk, és nekünk bevált. A szoftver segítségével túlzás nélkül padlóáras összegért lehet feliratkozókat gyűjteni, gyerekjáték kezelni, és teljes mértékben testre szabható. Mindemellett egy normál főoldali hírlevél-feliratkozói űrlaphoz képest átlagosan 3-4-szer teljesít jobban.

A tesztidőszak eredményei midkettőnket megleptek.

  • Mi csak lestük a számokat, mert ilyen hatékony pop-up ablakkal még nem találkoztunk.
  • Ők pedig szintén ledöbbentek, mert a termékük mi reklámszövegeinkkel még a szokásosnál is magasabb eredményességet mutatott.

A kettő így adott ki egy nyerő kombinációt.

Ideje megváltoztatni a véleményedet a felugró ablakokról. Praktikus és szemtelenül hasznos eszköz ez, mely rengeteget javíthat eladásaidon!

A reklámszövegírás kevesek által ismert trükkjeiért pedig iratkozz fel hírlevelünkre!

0 hozzászólás a Ütős reklámszöveg + intelligens technológia = hatékony pop-up ablak! bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: