main top

Hatékony kommunikáció egész évben? Így csináld!

2015. január 27. kedd 12:00

„Na most aztán végre megmutatom az erősségeimet, és hatékony kommunikációba kezdek a cégemmel!” Sokak határozzák ezt el felgyűrt ingujjal és elszánt tekintettel az év első hónapjában. Rengeteg cégvezető szentül megfogadja, hogy végre szán időt kapcsolatépítésre, rendszeresen küld hírleveleket, ráncba szedi honlapja tartalmát… aztán…

A hatékony kommunikáció titka: tervezd meg egész évre!

Hallottad már, hogy csak az érhet célba, aki hosszú távon gondolkozik? Bár ez az üzleti- és magánéletben is szinte közhely, mindannyiunkkal előfordult már, hogy nem tudta beteljesíteni hosszú távú ígéreteit…
Mit tegyél hát, hogy idén tényleg beteljesítsd az év elején kitűzött céljaidat?

Ebben van segítségedre az évkezdő lendület

Először is, nagyon fontos, hogy megértsd: a hatékony kommunikáció rendszeres és lehetőleg sűrű. De a rendszeresség fontosabb a sűrűségnél. Ha csak havonta akarsz hírlevelet küldeni, nem baj: de havonta menjen ki az a levél! Ugyanez vonatkozik a blogra, a Facebookra és minden egyéb online kommunikációs csatornára is.

1.   Oszd be, mit mikor

Ha most eldurrogtatod minden petárdádat, annak két következménye van: 1) semmi sem sikerül úgy, ahogy tervezted (pláne nem a hatékony kommunikáció), 2) márciusra már a kiégés jeleit fogod tapasztalni magadon.

Oszd be egész évre, amit kitaláltál! Van olyan projekt, aminek elkezdésére a nyár alkalmasabb, mások iskolakezdés idején szüretelnek nagyot. A hatékony kommunikáció pedig ehhez igazodik.
TIPP: Érdemes előre tájékozódni róla, milyen napra esnek a nagyobb ünnepek! Igen hatékony kommunikációs fogás, ha ezekre időben felkészülsz egy ünnepi ajánlattal, vagy egy limitált kiadású szezonális termékkel…

A legfontosabb azonban: soha, soha ne hagyj üresjáratokat! Minden alkalomra legyen egy konzerv ötleted, amit előhúzhatsz ínséges időkben.

2.   Még egy ötlet és még egy és még egy…

Volt már olyan érzésed, hogy sikerült egy feladat megoldására koncentrálnod, és miközben azzal foglalkoztál, elárasztottak a jobbnál jobb elképzelések? Nos, ha igen, akkor már megtapasztaltad a „flow” jelenséget. Ekkor az agy csakúgy sziporkázik a kreativitástól: na, ekkor kell azonnal papírt vagy laptopot ragadni, és mindent leírni, ami csak az eszedbe jut! Ezek lesznek azok az ihletmorzsák, melyekből egész évben tudsz főzni.

Oké, de az év során úgyis egy csomó minden közbejön…

Természetesen. Nem is azt mondtuk, hogy az összeállított ütemezésed szent és sérthetetlen. Nyugodtan írj mindenről, ami újdonság: a hatékony kommunikációban mesterfogás, ha mindenről Te írsz elsőként.

Az éves tervezés nem azért van, hogy határok közé szorítson, és megkösse a kezed.
Hanem azért, hogy akkor is friss és hiteles maradj, amikor éppen nem vagy olyan lelkes, mint januárban.

Ehhez pedig MOST ragadd meg a lehetőséget, és vedd le az egész éves terhet a válladról a hatékony kommunikációért.
Az eredmény: egy sikeresebb és sokkal kevésbé stresszes év, mint a tavalyi.

Építsd fel a szakértői státuszodat hétről-hétre. Rendeld meg a szakértői státuszépítő CD-t, és meríts remek ötleteket, amikor a dugóban ülsz.

0 hozzászólás a Hatékony kommunikáció egész évben? Így csináld! bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: