main top

Hatékony kommunikációs lecke a bulvársajtótól

2015. február 17. kedd 09:44

Gondolkoztál már azon, miért veszik meg a bulvárlapokat? Mit tudnak ők a hatékony kommunikáció csínjáról-bínjáról, amit háromdiplomás szakemberek nem?
Valójában mindannyian viszonylag stabil vérnyomással élnénk túl a mai napot, ha nem olvasnánk el, mit mondott Update Norbi az aranyhalának, vagy milyen volt Scarlett Johansson cipője az Oscar-gálán. Mégis, naponta több ezren olvassák a pletykalapokat, és kattintanak rá a hírnek látszó irományokra az interneten.
Elemezzük ki a fortélyaikat!

A bulvárlapok hatékony kommunikációja – és ami mögötte van

Mindenki, aki marketingbe és szövegírásba vágja a fejszéjét, találkozik a hatékony kommunikáció kőbe vésett szabályával: a cím legyen figyelemfelkeltő. Mit is jelent ez az agyonhasznált „figyelemfelkeltés”? Kezdjük itt a bulváros tanulmányokat.
Ha megnézel egy pletykalapot, rögtön látod, hogy a címlap csakis és kizárólag arról szól, hogy felcsigázza az érdeklődést. Mivel? Képekkel és szavakkal.

Képek – Mindig emberek szerepelnek a címlapon, igaz? Főleg hírességek, különösen szép, vagy különösen furcsa arcok. A lényeg, hogy nem átlagosak, ettől figyelemfelkeltő a fotó.
Tipp – Kísérletezz a hirdetéseidben, és meglátod, hogy mennyivel hatékonyabbak az embert ábrázoló fotók. Igen, még akkor is, ha nyomtatást vagy lakberendezést értékesítesz.
Szavak – A legtöbb újság címlapján izgalmas címek szerepelnek, harsány színekkel. Ez persze nem túl esztétikus, viszont a hatékony kommunikáció egyik legjobb eszköze.
Tipp – A vicc kedvéért írj időnként bulváros címeket Te is! Biztos, hogy elsőre nagyon idegen lesz, de próbáld ki. Feldobod vele a céges honlap hangulatát, nem kell mindig olyan komolynak lenni, ugye?

Meztelen nővel tényleg mindent el lehet adni?

Van ez a két joker a kezedben, amit bármikor bedobhatsz, hogy egy kicsit dögösebb legyen a webszöveged. Ezeket ellesheted a bulvársajtóból, és velük szemben Neked megvan az a helyzeti előnyöd, hogy ízléssel és jó célra használod ezeket a fogásokat.
+1 tipp: a közösségi médiában minden közvetlenebbül hat. A Facebookon, a Google+-on és a Twitteren remekül kialakíthatod a céged személyesebb, emberibb profilját képek, linkek, idézetek megosztásával. Ez is bulváros trükk, hiszen az érzelmekre hat, de Te is élvezni fogod és az olvasóid is!

Szex, nők, rock ‘n’ roll

Minden iparágban fel lehet használni a szexet, mint figyelemfelkeltő eszközt. Elég egy csipetnyi huncutság az unalmas címsorba, és máris fűszeresebb lett a kommunikációd. Persze nem kell elsodródni az alpáriság felé, de egy kis erotika szinte mindennek jól áll.
Például: „Új festékcsalád érkezett = Fesd tüzes vörösre a hálószobát”. Melyik jobb?

Hírességek

Nem véletlen, hogy a bulvárlapok a hírességek szerelmi életével vannak tele. Nem is mai jelenség, már a rómaiakat és az ókori görögöket is ugyanúgy foglalkoztatták az uralkodók és ismert emberek hálószobatitkai.
Te felhasználhatod a hírességekkel kapcsolatos információkat a szövegeidben, reklámjaidban. Ha a festékes témánál maradunk, egy festékbolt szövegírója például készíthet egy blogbejegyzést arról, hogy milyen színű a hírességek nappalija. Mindenki imád bekukkantani ismert emberek lakásába!

Sok minden változik az online marketingben, de ez a kettő sosem lesz divatjamúlt. A hatékony kommunikációhoz Te is használj egy csipetnyit a bulvárlapok trükkjeiből, hogy izgalmassá tedd a szövegeidet.

Hogyan lépj ki a komfortzónádból? Ehhez már több képzésünk áll rendelkezésedre a pár órás gyorstalpalótól az egész napos tréningig.
Itt tájékozódhatsz róluk: válaszd ki a számodra megfelelőbbet, hogy végre megtaláld a saját hangod a hatékony kommunikációhoz!

 

0 hozzászólás a Hatékony kommunikációs lecke a bulvársajtótól bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: