main top

Médiamegjelenés a Piac és Profit oldalán

2015. március 6. péntek 16:02

Megjelent egy cikkünk a Piac és Profit oldalán. „Extra”, avagy a halál marketingnyelven címmel.

Extra adag. Óriási akció. Szuper árak. Ön is hallotta, olvasta már ezeket a közhelyeket? Önt meg tudták győzni? Minden egyes sarkon talál egy ilyen felhívást. Mégis, kit érdekel ez a sok elcsépelt kifejezés? Mint kiderült, a legtöbb marketingest.

Sajnos még mindig makacsul tartja magát a felfogás, mely szerint a szöveg “minél általánosabb, annál hatékonyabb”. Hiszen ha általános, akkor széles közönséget szólíthat meg, és ha széles a közönség, akkor több a potenciális vásárló. De nem így fog történni.

Az általánosság nem széles közönséget fog megszólítani, hanem jóformán senkit.

Az általános az általános iskola óta nem divat, emellett nem hatékony, nem népszerű, és összességében véve teljesen értelmetlen. Réges-rég elmúlt annak az ideje, hogy minél nagyobb piacra céloz, annál nagyobb a siker esélye. Nem, nem, nem és nem! Nem fog sikerülni, és a végén hatalmas deficittel és keserű csalódással kell abbahagynia a kampányát. Legyen inkább nagy hal a kis tóban, mint kis hal az óceánban!

Érdemes tovább olvasni a cikk folytatását

0 hozzászólás a Médiamegjelenés a Piac és Profit oldalán bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: