main top

2 PERCES WEBTESZT: ez rejlik a honlapod mélyén

2015. március 20. péntek 09:35

Mai webtesztünk arra az apró részletre irányul, amit még a gyakorlott szövegírók is elfelejtenek, vagy nem tartják fontosnak – pedig nagyon is az.
A kérdés:

Figyelsz arra, hogy kitöltsd honlapodon az ún. metaadatokat?

Mi a csoda az a metaadat?
Azok a kis kitölthető rubrikák a honlapod admin felületén, amikre az van ráírva, hogy ‘kulcsszó’, ‘címke’ stb. Ezekbe kell beleírni a kulcsszavaidat, vagy adni egy rövid leírást az aktuális szövegedről.

Miért fontos ez?
Mert a Google keresőrobotja ezt is figyeli, nem csak a szövegedet. És ha itt elégszer látja a megfelelő kulcsszavakat, akkor azt előresorolással jutalmazza, azaz előrébb kerül a weblapod a találati listán.

Ha erre eddig is figyeltél, akkor szuper tájékozott vagy SEO (Search Engine Optimization, keresőoptimalizálás) terén, gratulálunk. Ezek szerint Te tudod, hogy a metaadat, bár a látogató számára nem látszik, egyáltalán nem elhanyagolható. Csak arra vigyázz, hogy egy szöveghez ne használj túl sok kulcsszót!

Ha nem tudtad, akkor érdemes a már meglévő szövegeidnél utólag kitölteni őket. Akkor is, ha nincsenek keresőoptimalizálva. Nem vesz el sok időt, és nagyon sokat emel honlapod értékén!

***

Nem vagy biztos benne, milyen kulcsszavakra érdemes szövegírásba kezdened? Kérd teljeskörű Webszöveg Átvilágításunkat, hogy tisztán lásd, merre indulj!

Mi más egyéb módjai vannak annak, hogy szakértőként jelenj meg vásárlóid előtt? Március 31-én 49-et is megvizsgálunk… Nézd meg, mit gondoltak róla a korábbi résztvevőink!

0 hozzászólás a 2 PERCES WEBTESZT: ez rejlik a honlapod mélyén bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: