main top

Előadtam a Lurdy Házban, a Hogyan legyünk kiválóak a HR szakmában? konferencián

2015. március 23. hétfő 00:40

Szerencsés volt, aki ott volt csütörtökön, március 19-én a Lurdy Házban, hogy meghallgassa velem együtt Tonk Emilt, Filep Lászlót és Kelkó Tamást a Hogyan legyünk kiválóak a HR szakmában? konferencián. Újra bebizonyították, hogy nem véletlenül vezéregyéniségek a HR és a kiválasztás terén, egyórás előadásaikból pedig rengeteget tanultunk – és időnként jót nevettünk.

Filep László, Dr. Dobay Róbert üzlettársa kezdte a konferenciát Mit kell tudni a HR-nek az erősségalapú munkavégzésről c. előadásával. Diasora és szemléletes következtetései alapján sok gondolkodnivalót adott nem csak a HR szakma, hanem akár a magánélet terén is: valóban, miért csak a gyengeségeinkkel törődünk, és miért nem vizsgáljuk, mi okozta a sikereinket? Helyére került néhány gyakran használt, mégis kissé rejtélyes fogalom is, pl. a tehetség vagy a hobbi kérdése.

Utána Kelkó Tamás következett, kiválasztási szakértő és a népszerű HR-blog szerzője. Friss és szokatlan szemléletmódjával nagyon tanulságos történeteket mesélt, főleg a megfelelő értékesítők kiválasztásának terén. Megtudtuk, mennyire (nem) fontos a szimpátia a kiválasztás során, illetve azt, hogy mi különbözteti meg az egocentrikus embert a normálistól.

Ebédszünet után én következtem, a szakértői státuszépítés 49 módszerével. Mind a 49-et természetesen nem tudtam bemutatni (erre ott van a március 31-ei tréningünk), inkább arra fókuszáltam, hogyan kommunikáljuk cégen belül és kiválasztásnál is a szakértői státuszunkat. Hiszen munkaerő-felvételnél a saját cégünket kell eladnunk a jelentkező felé…

A konferenciát Tonk Emil, a Tonk Emil Üzleti Akadémia igazgatója zárta. Az ő előadása a vezető személyét járta körül, különös tekintettel a következő tényre: ha a cégvezető nem kiemelkedő és innovatív személyiség, akkor az alkalmazottai nem lesznek azok helyette. Kitért a visszajelzés és az elismerés fontosságára (melyet bizony hajlamosak vagyunk elfelejteni), előadását pedig sok vicces és tanulságos anekdotával fűszerezte.

A konferencia abszolút beteljesítette a várakozásokat, és külön öröm volt számomra, hogy ezekkel a nagyszerű szakértőkkel állhattam egy színpadon. Úgy érzem, minden résztvevőnek volt min gondolkodnia a hazaúton.
Alig várjuk a következő szakmai konferenciát!

0 hozzászólás a Előadtam a Lurdy Házban, a Hogyan legyünk kiválóak a HR szakmában? konferencián bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: