main top

Így őrizd meg a jó hírnevedet

2015. március 30. hétfő 22:31

A jó hírnév felbecsülhetetlen kincs. Megszerzése már a kezdetektől rettentően fontos, ha egy népszerű vállalkozást szeretnél indítani, hiszen ez a vásárlói hűség és a hosszú távú siker alapja.
Ez azonban még csak a kezdet.
A jó hírnév olyan, mint egy párkapcsolat: megszerezni még meg lehet, megőrizni már annál nehezebb. És egy cég életében bizony, időről időre előfordulnak balesetek.

Segítség, folt esett a jó hírnevemen!

Hibák nélkül dolgozni, valljuk be, lehetetlen. A legtökéletesebb cégekben is előfordul, és nem kell kétségbeesni, ha valami nem úgy sikerül, ahogy azt elterveztétek. A jó hírnevet megtartani nem könnyű, minden nap tenni kell érte.
Először nem is az a fontos, hogy ki hibázott és mit. A lényeg, hogy elkezdd a kommunikációt azonnal, és ne hagyd tovább romlani a helyzetet.
Legfontosabb, hogy megtaláld a megoldást a problémára, és elkezdj dolgozni a jó hírnév visszaszerzésén!

Hogyan kezdd el?

1. Vállald fel!

Ha hibáztál, ismerd el. Hiszen, ha minden tökéletesen ment volna, valószínűleg nem esett volna csorba a jó hírneveden.
Az adott szituációt kezelni kell, a lehető legtöbbet kihozva a helyzetből – a tagadás nem megfelelő stratégia. A fogyasztóknak látniuk kell, hogy vállalod a felelősséget, és nem próbálod elsumákolni a dolgot.

Érdekes, hogy az olyan bejegyzések és hírlevelek, melyek arról szólnak, hogy a küldő elszúrt valamit, rendre kiemelkedő statisztikákat hoznak. Egyrészt mert tanulságosak, másrészt mert emberiek. Senki nem hiszi el rólad, hogy tökéletes vagy, de ha ezt Te is vállalod, akkor legalább hiteles leszel.

2. Emeld ki, ami jól működik!

A hiba elismerése után fontos, hogy tudasd: ez egy egyszeri eset volt, ettől függetlenül ugyanúgy egy stabil, megbízható vállalkozást működtetsz. Nem szabad azt a látszatot keltened, hogy a negatív kritika padlóra küldött. Ez a belső kommunikációnál is nagyon fontos, hiszen a dolgozóid bizalmát sem veszíted el.

3. Higgadtan reagálj

A mai világban már bárki kifejezheti a nemtetszését, akár olyan felületeken is, ahol ezt a többi fogyasztó is olvassa.
Ha ez megtörténik, nyugodtnak kell maradnod, még akkor is, ha olyan megjegyzéseket kaptál, amik felháborítanak, esetleg nem is tükrözik a valóságot.
Nem szabad olyan stílusban reagálnod, ami azt a látszatot kelti, hogy ingerült vagy.

Tárgyilagosnak kell maradnod, hiszen ebből látják, hogy profi vállalattal van dolguk.
Ha esetleg vannak sértett partnerek, őket illik kárpótolni – és kommunikálni a kárpótlást –, hiszen ezzel is a jó hírnevedet erősíted.
Ismered a mondást: mindig az az erősebb, aki nem tombol, hanem mosolyog.

4. Dolgozz a problémán!

Az, hogy beismered a hibát, nyilván nem elég. Ha nem egyértelmű, hol siklott ki a rendszer, alaposan elemezned kell a vállalat helyzetét, mi az, ami rosszul működött, mi az, amit még jobban meg kell erősíteni.
Kérdezz körbe a munkatársaid közt, de finoman, különben csak egymásra fognak mutogatni! Ha már biztosak benne, hogy nem fognak fejek a porba hullani, könnyen kiderül az igazság.

5. Ne hagyd újra elveszni a jó hírnevet!

Egy hiba csak egyszer történjen meg, hiszen sokat tettél a jó hírnév megszerzéséért. Folyamatosan pozitív híreket kell termelnie a vállalkozásodnak, és még jobban kell ügyelned a külső és belső kommunikációra, hiszen köztudott, hogy a legtöbb hiba ennek hiányából és az ebből fakadó félreértésekből származik.

A jó hírnév kiépítéséhez és megtartásához Neked is rengeteg segítséget adunk, ha részt veszel tréningjeinken. Szakértői státuszépítő tréningünket épp ma tartjuk, de a képzés teljes, 6 órás hanganyagát már megvásárolhatod honlapunkon.
Ha valóban tenni szeretnél a jó hírnevedért, most tedd meg az első lépést! A hanganyagért kattints ide!

0 hozzászólás a Így őrizd meg a jó hírnevedet bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: