main top

A legújabb trend a hatékony kommunikációért: a videómegosztás

2015. április 21. kedd 09:06

Ahhoz, hogy sikeresnek és keresettnek mondhasd a vállalkozásodat, haladnod kell a korral, és követned kell a trendeket, hiszen csak így tudod érdeklődésre bírni a vevőidet. A kulcs itt is a hatékony kommunikáció, hiszen ha látják, hogy megvan a kapcsolat, akkor sokkal nagyobb bizalommal fordulnak feléd.

Ehhez azonban nagyon fontos, hogy felkeltsd az érdeklődésüket, ami csak úgy lehetséges, ha olyasmivel állsz elő, amit nem látnak tucatszámra minden honlapon és közösségi oldalon.

Mi az egyedi, de mégis hatékony kommunikáció titka?

Pár évvel ezelőtt a fotók megosztása forgószélként csapott le a közösségi oldalakra, de ez mára annyira hétköznapivá vált, hogy már senki nem figyel fel rájuk, elsiklanak felettük.

Új divat ütötte fel a fejét: a videómegosztás

Ez persze valamivel nagyobb energiát igényel, ugyanakkor sokkal hatásosabb, és van egy hangulata, amit egy fotó nem tud visszaadni.
A hatékony kommunikációról nem is beszélve, hiszen több ezer emberhez is elérhetsz velük.

Az elmúlt hetekben több ügyfelünknek is készítettünk rövid videót: az eredményen magunk is meglepődtünk. Úgy tűnik, a videómegosztás olyan hatékony kommunikációs eszköz, amelyet még kevesen ismertek fel – de akik igen, azok szájtátva nézték a megugrott nézettségi statisztikáikat.

Közösségi oldalon:

A Facebookon is feltűnt már ez a divat, hiszen rengeteg felhasználóhoz eljutnak a videók nap mint nap. Ezt tetézi, hogy itt meg is lehet rajta jelölni személyeket, így tovább növelve a népszerűségét. A hatékony kommunikációt segíti az is, hogy a videók alatt a Facebook felhasználók kommentelni, üzenni is tudnak, melyekre, ha válaszolsz, még felkészültebbeknek tűnhetsz.

Weboldaladon:

A hivatalos oldaladon a legjobb, ha YouTube-ra feltöltött, majd az oldalra belinkelt videóval segíted a hatékony kommunikációdat. Itt jobb minőségben kaphatod vissza a videódat, ráadásul, ha rákeresnek a kulcsszavakra, nagyobb a valószínűsége annak, hogy a videódra bukkannak.

Csapj le erre az új trendre, legfőképpen addig, amíg nem mindenki használja. Az azonban nagyon fontos, hogy igényes videókkal erősítsd a hatékony kommunikációdat. Ha egy gagyi, unalmas videóval állsz elő, a dolog nagyon könnyen visszafelé sülhet el, és megbélyegezhet.

Mi az, amire mindenképpen ügyelned kell?

– A videó megfelelő minőségére: a rossz minőség egyből eltántoríthatja a vevőket, és lehet, hogy tovább nem is fognak érdeklődni. Gondolj csak a szemcsés, alig érthető videókra: te se szívesen nézed végig őket, ugye?

– A hosszára: senki sem szereti az unalmas, vontatott videókat, legtöbbször végig se nézik őket, így a hatékony kommunikáció teljesen elmarad. Helyette csak arra fognak emlékezni, hogy unatkoztak, miközben a honlapodat nézegették.
1-2 perc általában bőven elég!

– A videó tartalmára: előre döntsd el, hogy pontosan mit szeretnél üzenni, mert hiába remek a videó, ha pont a lényeg nem hangzik el. Mielőtt megosztod, ha teheted, nézesd át egy ismerősöddel, akinek adsz a véleményére.

Ezek persze csak a legalapvetőbb irányelvek.

Ha szeretnél többet tanulni a hatékony kommunikációról és az új trendről, esetleg szeretnél egy ütős videót, akkor kérj tőlünk egy 60 perces személyes konzultációt, és hagyd, hogy segítsünk Neked is!

0 hozzászólás a A legújabb trend a hatékony kommunikációért: a videómegosztás bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: