main top

Tudtad, hogy az online kommunikációban 7 másodperced van bizonyítani?

2015. május 12. kedd 08:23

Az első benyomás mindig meghatározó. Lehet szó szerelemről, barátságról vagy munkakapcsolatról, a találkozás első hét másodperce sorsdöntő fontossággal bír. Gondoltad volna, hogy ez az online kommunikáció esetében is igaz? Hihetetlen, de így van. 7 rövid pillanat áll rendelkezésedre ahhoz, hogy megragadd és lekösd a figyelmet.

Az előkészületeket itt is érdemes megtenni, amiket egy személyes találkozó előtt megteszel, hogy jó első benyomást kelts. Utóbbi esetében sokat nyom a latba a külső és a kisugárzás, de az is fontos, hogy jól tudj bánni a szavakkal, azaz ügyesen kommunikálj.

Ami a külsőt illeti, ha online kommunikációról van szó:
Az első benyomást megteheted a saját oldaladon, a közösségi hálókon, e-mailen vagy más marketingcsatornán. Mire figyelj? Bármelyik platformon szeretnéd megszólítani célcsoportod tagjait, legyél lényegre törő, profilod pedig igényes és letisztult.

A legfontosabb teendők a kedvező első benyomásért, ha az online kommunikációddal akarsz hódítani:

1. Konkrétumok meghatározása
Mielőtt elkezded márkádat építeni, és honlapodat fejlesztgetni, első lépésként határozz meg egy kristálytiszta irányt azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen hatást szeretnél elérni és milyen célcsoportnál.

2. Stílus és megjelenés
Ha megvan az elérni kívánt célcsoport és annak fogyasztási szokásai, tudod, hogy mik a vágyai, akkor máris könnyebb számunkra a megnyerő stratégia kidolgozása.

3. Folyamatos jelenlét
Megvan a célközönség és az üzenet? Akkor ezt az üzenetet időről időre közölni kell, tartalmat kell gyártani, hogy szem előtt legyél, és megismerjenek.

4. Ugyanazt a nyelvet kell beszélni
A hatékony üzenet érdekében fontos, hogy a megfelelő nyelvet beszéld. Azt a nyelvet, amit az általad választott fogyasztói réteg beszél. Ha előzetesen időt fordítasz megismerésükre, akkor ez nem okozhat gondot.

5. Előnyök hangsúlyozása
Tudatosítsd potenciális ügyfeleidben, hogy mi az a különleges ajánlat, amit te kínálsz nekik. Tedd azt ellenállhatatlanná! Méret, szín, elhelyezés. Ezekkel játszhatsz, hogy minél előnyösebb színben tűnjön fel ajánlatod.

6. Hitelesség & egyediség
Keresd meg, mi az, ami téged, és vállalkozásodat azzá teszi, ami. Lehet, hogy elcsépelten hangzik, de ne próbálj meg másnak tűnni, jobbnak vagy különlegesebbnek. Az emberek egy szempillantás alatt kiszúrják, ha valami nem stimmel. A hitelesség, az önazonosság sokkal nagyobb érték, mint az üres ígéretek.

A fenti pontok abban segítenek, hogy megtaláld, pontosan kinek és mit szeretnél üzenni, és ezt hogyan valósíthatod meg a leghatékonyabban. De az online kommunikáció során kialakított első benyomáshoz a márkán, a szolgáltatáson és a külsőn kívül a tartalom is létfontosságú, maga a szöveg, amit online megjelentetsz.

Mire figyelj?

  • Mielőtt kiküldenéd az éterbe, ellenőriztesd a szöveget! Több szem többet lát alapon mindig jó, ha valaki külső nézőpontból alkot véleményt.
  • Ha erre nincs lehetőséged, vagy biztosra szeretnél menni, ellenőrizd magad! Olvasd fel szöveged hangosan, így könnyebben feltűnnek az esetleges hibák, rosszul hangzó kifejezések.
  • Legyél igényes! Lehet, hogy időigényes az elírások, helyesírási hibák javítása, de mindenképpen megéri! Nem is gondolnád, milyen visszatetszők az ilyen jellegű hibák.
  • Ne ijedj meg az írástól! Nem kell Nobel-díjas írónak lenned ahhoz, hogy igényes és szimpatikus üzenetet fogalmazz meg. Legyél pontos, jól strukturált, és nem lesz gond.

Ha úgy érzed, jó tippeket kaptál, de még többet szeretnél tenni a sikeres online kommunikáció elsajátításáért, akkor gyere el a Szakértői státuszépítő tréningünkre 05.27-én!
A részletekért kattints ide, ha nem nyílna a link: http://www.szovegirasblog.hu/porogjon-az-uzlet-egesz-evben/

0 hozzászólás a Tudtad, hogy az online kommunikációban 7 másodperced van bizonyítani? bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: