main top

7 tévhit a szövegírás terén

2015. június 16. kedd 00:59

Az üzleti életben ugyanolyan fontos a választékos, tartalmas szövegírás, mint az élet más területein. A szövegírás manapság hatalmas figyelmet kap, hiszen a jól felépített webszövegek pénzt hoznak. A honlapod meggyőzi az ügyfeleidet arról, hogy miért érdemes nálad vásárolni. Az olvasódat a vágyain keresztül szólítod meg, ezért profizmust és megbízhatóságot is sugároz.

Talán kezded érteni, hogy miért imádom annyira a szövegírást!

Elengedhetetlenül fontos, hogy minőségi szövegeket adj ki a kezedből, hiszen ezek alapján fogják megítélni a vállalkozásodat.

A szövegírás sarkalatos pontjai:

  • Fogalmazz érthetően
  • A szövegírás során figyelj a logikai felépítésre
  • A szakszavak használata legtöbbször inkább negatívan hat
  • Kiemelten ügyelj a helyesírásra
  • A szöveg legyen figyelemfelkeltő és átlátható


Ne befolyásoljanak a tévhitek!

A szövegírás kapcsán számos makacs tévhit terjedt el – ezek eloszlatásában segítünk most neked.

7 tévhit a szövegírás terén

1. Csak tehetség kérdése
Természetesen, ha valakinek van érzéke a szövegíráshoz, az hatalmas előnyt jelenthet. Azonban ez önmagában nem elég. A gyakorlás, és figyelem is elengedhetetlen ahhoz, hogy minőségi legyen az eredmény. Nem szabad elbíznod magad azért, mert van tehetséged. A szövegírás megtanulható. Erre a legjobb lehetőséged egy képzésen van. Ha meg akarod tanulni a szövegírás fortélyait, gyere el értékesítési szövegírási tréningünkre! Amennyiben feliratkoztál a hírlevelünkre, akkor kedd éjfélig tudsz érvényesíteni egy kupont, amit elküldtünk neked. A részleteket keresd a postafiókodban.

(Ha most jársz először a weboldalon, akkor a jobb felső sarokban tudsz feliratkozni a blogértesítőre, hogy legközelebb ne maradj le a kedvezményről.)

2. Minél rövidebb, annál jobb

Sokan úgy gondolják, hogy a szövegírás során kifizetődőbb, ha rövid szövegeket írunk, hiszen azt biztosabban elolvassák. Ez azonban nem így van. Ha valaki valóban érdeklődik, akkor szeretne minél többet megtudni a témáról, és tájékozódni. Merj információt közölni, hiszen ez képezi alapját annak a döntésnek, aminek a révén valaki a vásárlód lesz!

3. A hosszú szöveg unalmas

A hosszabb szövegek általában jobban teljesítenek, de nem mindegy, hogy tartalmilag mennyire kötik le a figyelmet. A legfontosabb információkról szívesen olvasnak bővebben, ám ha a tartalom semmitmondó, akkor valóban nem lesz sikere. Ügyelj rá, hogy ne untasd az érdeklődő olvasót. Hagyatkozz a lényegi információkra, és azokat fejtsd ki bővebben!

4. Ihlet nélkül nem megy?

A szövegírás során természetesen fontos, hogy legyen ihleted, különben órákig fogsz ülni a monitor előtt. Ihletet bármi adhat, ha először nem is jön magától, gondolkodj rajta többet, olvass hasonló írásokat, esetleg szellőztesd ki a fejét. Fontos, hogy ne add fel egyből. A vállalkozásodhoz hasonló cégek hírleveleire való feliratkozás is nagy segítséget nyújthat az ötletelésben.

5. A jó szókincs elég hozzá

Hiába tudsz választékosan fogalmazni, ez kevés a sikeres szövegírás eléréséhez. Ha a mondandó és a tartalom nem elég ütős, akkor bárhogyan is fogalmazod meg, nem lesz sikere.

6. Könnyű feladat

Írni bárki képes, ez így igaz. De gondolj csak azokra az összecsapott szövegekre, cikkekre, amik sokszor a nevetség tárgyát képzik. Ne vedd félvállról a szövegírás fontosságát. Egy gyenge szöveg bizalmatlanságot kelthet, és inkább hátrányokhoz vezet, mintsem előnyökhöz juttat.

7. Csak le kell írnod a gondolataidat

A logikus felépítés rettentően fontos, hiszen, ha csupán „papírra vetjük” számunkra is kusza gondolatainkat, egy érdeklődő számára a végeredmény átláthatatlan lehet. Mivel mindenki máshogy gondolkodik, ez nem is meglepő. A szövegnek jól felépítettnek és átláthatónak kell lennie, hogy ne tartson sokáig a megemésztése.
Ha szükséged van ütős szövegekre, és szeretnél még többet megtudni a fortélyokról, gyere el a következő értékesítési szövegírási tréningünkre!

Ha nem nyílik meg, katt ide:
http://www.szovegirasblog.hu/ertekesitesi-szovegiras-trening/

0 hozzászólás a 7 tévhit a szövegírás terén bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: