main top

2 PERCES WEBTESZT: olvasol hangosan? Kéne!

2015. június 19. péntek 01:16

A hatékony kommunikáció sok mindenen múlik. Ha fel szeretnéd futtatni vállalkozásod, a folyamatos online jelenlét elengedhetetlen. 2008 óta a bizalmi válság korát éljük. Ma már nem elég jónak lenni. Jónak is kell látszani. Hogy hogyan? Megmutatjuk!

Első lépések a hatékony kommunikáció felé

Először is kommunikálj, méghozzá folyamatosan. Korábban írtunk már róla, hogy a hatékony kommunikáció része a tartalommarketing. Az értékes tartalmon túl azonban az se mindegy, milyen formában kerül ki egy szöveg a weboldaladra. A minőség elsődleges szempont!

Gyakori hibák:

Hiába tervezed meg hetekkel előre kommunikációdat és adsz értékes tartalmat látogatóidnak. Ha mindezt nem a megfelelő formában teszed, nem fognak visszatérni hozzád. A szerkesztési és helyesírási hibák mindenki rémálmai. Te se szeretnél egy elírásoktól hemzsegő szöveget olvasni, ugye? Még akkor sem, ha alapjában véve hasznos információkkal szolgál.


Hogyan küszöböld ki a hibát?

Amikor elkészültél szövegeddel, olvasd fel hangosan! Tudjuk, hogy kicsit általános iskolásnak hat, de hidd el, megéri. Mikor egy szöveget gépelsz, óhatatlanul melléütsz néha. Ezért ne a gépírás tanárodat hibáztasd, egyszerűen emberek vagyunk. A helyesírás nem mindenki erőssége. A szövegszerkesztő programok a segítségedre vannak ugyan a hatékony kommunikáció felé vezető úton, ám ők sem tudnak mindent.

A nyelvtanilag helyes szöveg is lehet nehezen érthető!

Úgy bizony. Hiába javítottad ki az elgépeléseket és figyeltél a helyesírás ellenőrzésére. Sokszor a fejünkben logikus mondatok más számára nem is annyira nyomon követhetőek. Hangos olvasással ezen is segíthetsz! Ha esetleg még hallgatóságod is van, biztos lehetsz benne, hogy kiküszöbölöd a hibát.

Ha a felolvasás után sem vagy biztos a dolgodban, kérj meg valakit, hogy fussa át a szövegedet. Hidd el, a hatékony kommunikáció érdekében megéri egy ilyen aprócska szívességet kérni.

Van egy kis hiba a szövegben. Na és?

Emberek vagyunk, és ebből kifolyólag hibázunk. Azt gondolod, hogy amennyiben nem a Google robotnak, hanem embereknek írsz, ők megértőek lesznek. Hiszen ők is biztosan hibáznak. Sajnos, el kell keserítenünk! Ez egy kettős mérce. Hiába rontanak mások is egy-egy levél vagy üzenet megírásakor. Ha céged weboldalán teszel közzé valamit, annak a hatékony kommunikáció érdekében makulátlannak kell lennie!

5 ok, hogy miért olvass hangosan:

  1. Az értékes tartalmat elolvassák, de az értékes szöveghez visszatérnek!
  2. Egyetlen hibával elvonod az olvasó figyelmét, és nem tud tovább a szövegedre koncentrálni.
  3. A hatékony kommunikáció minden esetben kristálytiszta kell hogy legyen!
  4. Más szövegében egyetlen elütést, a sajátjukban egy egész mondatnyi hibát se vesznek észre az emberek.
  5. Nem fantasztikus érzés – saját hibáidat kijavítva – egy értékes szöveget felolvasni, amit ráadásul Te magad írtál?

Ha szeretnél ütős szövegeket írni, és igazán profi lenni a hatékony kommunikáció területén, gyere el a következő értékesítési szövegírás tréningükre!

 

0 hozzászólás a 2 PERCES WEBTESZT: olvasol hangosan? Kéne! bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: