main top

2 PERCES WEBTESZT: Miért fontos a self branding?

2015. június 26. péntek 10:28

Íme, e heti kérdésünk, amelyen érdemes elgondolkodni egy pillanatra. Mennyire vagy magányos harcos? Miért is érdemes több figyelmet szentelned a self branding építésre?

Vajon mit mondanak rólad a hátad mögött?

Sok embert érdekel, hogy milyennek ítéli a külvilág. Gyakran ez visz bennünket előre a fejlődésben. A legtöbben az alapján értékelnek téged, amit látnak belőled. Az, ahogy saját magadat a külvilágnak bemutatod, a self branding.

Mi az a self branding?

A self branding, avagy a személyes márka az, amire a szakértők kellő figyelmet fordítanak! Az énmárkád meghatározza a mozgásteredet. A benyomás az alapján alakul ki az emberekben, amilyennek ők látnak téged. Ha semmi újat, érdekeset nem tudsz nyújtani, akkor nem kelted fel az érdeklődést. A megosztó, érdekes emberek azonban sokkal több figyelmet kapnak.

Érdemes meghallgatnod, hogy miképp vélekednek rólad. Ez sokszor rámutat arra, hogy mire kell több figyelmet szentelned. Érdekeljen mások véleménye, de csak óvatosan.

Tipp: Kérj meg másokat, hogy véleményezzenek 3 szóval!

„Arany középút”

A külvilág igazán keveset lát abból, milyen vagy te igazán. Mégis meghatározó lehet a véleményük. De tudnod kell, hogy nem elég, ha csak a felszíni problémákkal foglalkozol. Ennél sokkal több teendőd van, hogy self branding építésed megfelelő legyen.

Fedezd fel erősségeid!

Csak akkor lehetsz igazán sikeres, ha rájössz, miben vagy a legjobb, mi tesz téged egyedivé. Ezeket kell erősítened, fejlesztened! Ez képezi alapját a self branding kialakítás folyamatának.

Amennyiben erősségeidet kommunikálod is, nem csak az énmárkádat építed, de szakértői státuszodat is. Ha valamiben jó vagy, add hírül!

Tervezz előre!

Fontos, hogy a kezdetektől legyen egy hosszú távú terved. Lásd magad, hogy miként fogod elérni a kívánt célt. És mi lesz utána? Az embernek mindig kell egy új játéktér, ha kezd közelíteni a célja felé, mert különben unatkozni kezd.

A bizalom kiépítése elengedhetetlen a sikerhez. Sok esetben az ügyfelek a szimpátia alapján választanak, vagy a hitelességre alapoznak. De mikor lehetsz hiteles? Csak akkor, ha azt közvetíted, amit Te magad képviselsz. Vidd bele egyéniségedet az üzletbe! Az egyéniség is a self branding része. Valamiben különböznöd kell a versenytársaktól, hogy felhívd magadra a figyelmet.

Ha még nem tudod, hogyan is kezdj hozzá, akkor vegyél részt szakértői státuszépítő tréningünkön, ahol elsajátíthatod a self branding építés legfontosabb lépéseit!

Kategória: Marketing | Címke: | Hozzászólások (0)

0 hozzászólás a 2 PERCES WEBTESZT: Miért fontos a self branding? bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: