main top

A legújabb őrület: az infografika használata!

2015. július 7. kedd 13:06

Mindenki sikeres szeretne lenni, és ki akar tűnni a tömegből, aminek nagyon fontos része a kommunikáció. Ehhez azonban már nem elég egy átlagos Facebook oldal. Minél újabb és modernebb technikákat vetsz be, annál több lesz az érdeklődőd. Tenned kell azért, hogy felkeltsd az érdeklődést! A Facebook oldal és a weboldal nagy szerepet játszik a kommunikációdban. Nem véletlen, hogy a blogok egyre nagyobb teret hódítanak, hiszen ezen keresztül lehet felépíteni a szakértői státuszt, és pénz hozni a cégbe. A kreatívan megtervezett kommunikációs stratégia támogatja a marketing- és értékesítési célokat. Fontos ebben is arra törekedni, hogy különleges legyél. Az infografika ebben lesz a segítségedre!

Mi is pontosan az infografika?

 Képzelj el egy olyan képformátumú dokumentumot, amely grafikonokkal, gépekkel illusztrálja a legfontosabb mondanivalókat. Érdekesen hangzik, nem igaz?

Az infografika sokkal informatívabb, mint az írott szöveg, és többet ad, mint egy kép önmagában. Ezért egyből felkelti mindenki figyelmét. Ami pedig felkelti a figyelmet, arra később is biztosan emlékezni fognak!

Miért jó az infografika?

 • Az infografika figyelemfelkeltő, ezért többen fognak rákattintani
 • Könnyen megosztható a közösségi oldalakon, így nagyobb lesz a nézettség
 • Mivel még nem sok helyen találkozhatnak vele, újdonságként hat
 • Az emberek nagy része gyorsabban dolgozza fel az információt ilyen formában
 • Mutatós és egyedi lehet tőle a Facebook oldal

Az igazán jó infografika 3 dologból jön létre:
A nyers adat, azaz az információ, amit tartalmaz. Az üzenet, amit át akarsz adni vele. És persze a grafika, ami mutatós, és könnyen befogadhatóvá teszi.

Ha már kitaláltad, hogy mit szeretnél ábrázolni, rengeteg mindent feltüntethetsz: statisztikai adatokkal, idézetekkel, konklúziókkal, fotókkal, folyamatokkal lesz tökéletes az infografika.

Figyelemfelkeltésen kívül másra is használhatod:

 • bonyolult folyamatok egyszerűsített bemutatása
 • nehezen körülírható kifejezések magyarázata képekkel
 • különleges szezonális üzenetek
 • kutatási eredmények bemutatása

Mivel sokan első ránézésre ítélnek, fontos, hogy egyből megragadd a figyelmüket! Így biztos lehetsz benne, hogy tovább olvasnak.

Külső nézőpontra van szükséged?

Manapság elengedhetetlen, hogy haladj a korral, és kihasználd az online kommunikáció előnyeit. Így többet tudsz profitálni a weboldaladból. Mi külső nézőpontot adunk ahhoz, hogy ma hol vannak a honlapod fejlesztendő területei, ha az iparágad vezető szakértője akarsz lenni egy jól megtervezett kommunikációs stratégiával.

Amennyiben szeretnél még sikeresebb és profibb kommunikációt, akkor Neked is szívesen segítünk!

Vajon támogatja az értékesítési szöveged az értékesítőid munkáját?
Építi a webkommunikációd a szakértői státuszodat?
Mit lát a Google robot a weboldaladból?

Választ kaphatsz ezekre a kérdéseidre a 60 perces Skype Webszöveg átvilágítás során, ahol 15 szempontból elemezzük az oldaladat, és erről kapsz egy 7-9 oldalas írásos anyagot is.

Csatlakozz több száz ügyfelünkhöz, akik már kértek segítséget üzleti kommunikációjukhoz! Ők már felismerték, hogy nem elég jónak lenni. Jónak is kell látszani!
A weboldalad felturbózásához, kérj Webszöveg átvilágítást!

2 hozzászólás a A legújabb őrület: az infografika használata! bejegyzéshez

 • Gémesi Gabriella szerint,
  2015. július 7. kedd 14:54 időpontban:

  Kedves Szövegírásblog! Már régóta szemezek az infografikával, de nem tudom, hogyan tudnám megcsinálni, milyen szoftver-háttérre/ismeretre van szükség hozzá.
  Természetgyógyász vagyok, fogyással, egészséges táplálkozással foglalkozom, és rengeteg lehetőséget látok benne, a külföldi oldalak már régen alkalmazzák.
  A választ előre is köszönöm!

 • Radó Ancsi - Szövegírásblog szerint,
  2015. július 8. szerda 15:31 időpontban:

  Kedves Gabriella!

  Egy ügyes grafikus tud Neked készíteni ilyet az általa használt programok egyikével, például Photoshop-pal. Egyszerűbb képszerkesztőkkel is lehet próbálkozni, amikhez nem kell feltétlen grafikai ismeret.
  Találtam Neked egy ingyenes infografika készítőt, mi még nem teszteltük, de elsőre egyszerűnek tűnik: https://www.canva.com/create/infographics/

  Remélem, tudtam segíteni 🙂
  Ancsi

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: