main top

Kinek a SEO, kinek a postaláda

2015. július 21. kedd 13:29

Ha tudod, mi a SEO jelentése, az pénzt hozhat neked

Akinek csak egy kis köze is van az internethez (és manapság már ki az, aki nincs) előbb-utóbb belefut azokba a kifejezésekbe, hogy “kulcsszó”, és “SEO”. De mi az a kulcsszó és mi a SEO jelentése? Ha rákeresel, sok féle választ találhatsz rá, de nem feltétlenül derül ki belőlük, hogy miért is kell neked ezzel foglalkoznod. Pedig kell, ha fel akarod dobni a vállalkozásodat. Ha szeretnéd, hogy többen látogassák a honlapodat, ez által többen vegyék a termékedet, szolgáltatásodat.

Itt a SEO, ott a SEO – hol a SEO?


Nagyjából mindenhol, hiszen a SEO valójában egy mozaikszó. Az angol Search Engine Optimization kifejezés rövidítése. Ez keresőmotor optimalizálást jelent, de a mi nyelvterületünkön ezt nem így használjuk. Tehát a SEO jelentése: keresőoptimalizálás. Keresni pedig mindannyian, naponta többször is keresünk az interneten. Csak eddig nem gondoltunk bele abba, hogy így mi is részei leszünk a nagy statisztikának, ami megmutatja, hogy egy-egy szót havonta hányszor írnak be a Google-be az emberek.

Mire jó ez nekem?

Arra, hogy sikeresebb legyél, több pénzt keress. Persze nem elég, ha tudod, mi a SEO jelentése, azzal is tisztában kell lenned, hogy mi az, ami mögötte van. Ha az üzleti világban mozogsz, akkor manapság ez már egy alapkövetelmény. Persze választhatod a hagyományos marketinget, például begyömöszölheted a szórólapodat a postaládákba, ahol mondjuk 500 embert érsz el. Vagy “terjesztheted” magad az interneten, ahol ötezret, ötvenezret, vagy ötszázezret, ötmilliót. Legalábbis, ha a SEO jelentésén túl összebarátkozol a mágikus “kulcsszó”-val is.

A siker egyik titka a jó kulcsszó

A keresőoptimalizálás arra jó, hogy megtaláljuk azokat a szavakat (az úgynevezett kulcsszavakat), amiknek mindenképpen benne kell lenniük a netre feltett írott anyagaidban. Lehet, hogy most olyan kifejezéseket használsz a honlapodon, amire havonta öten keresnek rá. A gondosan megválasztott kulcsszavak azok, amikre viszont ötszázan, vagy épp ötezren. Mert az a cél, hogy a google keresőprogramja feldobja a te oldaladat, termékedet a számodra fontos kulcsszavakra. Valójában ez van a SEO jelentése mögött: hogy minél többen rád, az üzletedre találjanak.

Nem elég tudni, mi a SEO jelentése

Sokan úgy gondolják, teljesen “képben vannak”, mind a SEO jelentését, mind a fontosságát tekintve. De úgy vélik, nincs szükségük arra, hogy mások mondják meg, mit írjanak magukról, mert ’ők tudják a legjobban’. Nos, a nagy erőket bevető kulcsszókutatás után a legtöbb esetben kiderül, hogy csak azt hitték, hogy tudják. A potencionális vásárlójelöltjeik az esetek többségében egészen más szavakat pötyögnek a keresőprogramba, mint amiről szentül meg voltak győződve.

Meg lehet tanulni

Tudni a SEO jelentését, és mindazt, ami mögötte van, elengedhetetlen feltétele a modern marketingnek. Fel kell venned a tempót, még akkor is, ha eleinte kicsit furcsának, idegennek tűnik a dolog. Ezt megtanulni ugyanolyan befektetés, mint amikor konkrét munkaeszközt veszel. Hiszen nem magadnak akarod gyártani a dolgokat. A SEO jelentése, a kulcsszó és mindaz, amit takarnak, segít, hogy eladd, amit szeretnél.

Ha szeretnéd megnézni a weblapodat a Google robot szemüvegén keresztül, akkor vedd igénybe Webszöveg átvilágítás szolgáltatásunkat, és elemezzük az oldaladat. Mi a bevételnövelő szakértői státuszépítésben hiszünk. Megmutatjuk neked, hogy a webszövegeid mennyire támogatják a marketing és az értékesítési folyamataidat.

Rendeld meg a Webszöveg átvilágítást most!
Katt ide, ha nem nyílik a link
http://www.szovegirasblog.hu/szolgaltatasok/webszoveg_atvilagitas/

0 hozzászólás a Kinek a SEO, kinek a postaláda bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: