main top

A vírusmarketing legnépszerűbb videói 2015-ben

2015. december 1. kedd 10:48

Tovább terjed a vírusmarketing, és nincs ellenszere

A vírusmarketing elsöprő győzelmét hirdetik 2015 legnépszerűbb reklámfilmjei. Az Unruly 1300 cég videós hirdetésekre vonatkozó adatelemzése nyomán közétett lista arról árulkodik, hogy az idei év kiemelkedően érzelemgazdag volt – írja a Forbes szakértője, Jennifer Rooney.

Ezektől a reklámoktól nevetett és zokogott a fél világ, milliók éreztek ellenállhatatlan vágyat, hogy másokkal is megosszák a videókat. Mert a népszerűséget az Unruly a megosztások számával mérte. Az alábbiakban megmutatjuk őket, és elemezzük sikerük titkát.

Milyennek kell lennie a jó vírusmarketing alapanyagnak?

A vírusmarketing nagy felismerése, hogy üzenetünket a leghatékonyabban és legészrevétlenebbül, történetekbe csomagolva tudjuk továbbadni. A történet lehetőleg legyen humoros, de lehet megrázó vagy meghökkentő is, dönthet tabut, szerepeltethet celebeket, a lényeg, hogy szóbeszédet gerjesszen, ami egyet jelent az online platformokon való terjesztéssel.

Mi a közös 2015 legtöbbször megosztott videós hirdetéseiben? Ezzel az 5 dologgal egész kontinenseket lehetett bevenni pár nap alatt:

  1. alaphangulat: az áradó boldogság és az otthonos melegség
  2. egyszerű történet
  3. szociális problémák iránti érzékenység
  4. erős érzelmek (szerelem, bánat, a gyermekünk iránti feltétlen szeretet) szerepeltetése, a lehető legtöbb cuki cica és bolyhos házikedvenc felvonultatása
  5. Az örök barátság jegyében békésen szundikáló macska és kutya, a közönséggel táncra perdülő Disney-figurák, csintalan kutyakölyök után takarító pasi, koldusnak álcázott futball szupersztár, a gyermekéért nap mint nap áldozatokat hozó apa…

Érezni, hogy emelkedünk felfelé lélekben? És még nincs vége!

Mit hoz a holnap a vicces videók terén?

A vicces videókba, képekbe, animációkba, hanganyagokba ágyazott reklámüzenetek megállíthatatlanul terjednek tovább.

A vírusmarketing mesterei nem egyszerű üzenetekben, nem emberi kapcsolatokban, hanem élményekben gondolkodnak. Valódi élményeket terveznek az emberek számára.

A vírusmarketing elpusztíthatatlan lenne? Az Unruly szakértői a jövő évre csupán a fókuszpont enyhe elmozdulását jósolják. Amíg az idén az otthonos melegség, a másfél mázsás boldogság és némi nemes elkötelezettség volt a nyerő, jövőre a vidámságra és az életörömre fogunk kattintani. Hollywoodból ideérnek a szuperhősök, a harcosok és a zombik. Jókedv és felhőtlen szórakozás, ez fogja a célközönséget aktivitásra buzdítani, és felturbózni a terjedési sebességet.

Neked is illene az arculatodhoz egy aranyos, vidám videó?

Akkor az 5 legnépszerűbb vírusmarketing videóból meríts ihletet:

“Slap her”: children’s reactions

Puppyhood

Android: Friends Furever

“My dad’s story”: Dream for My Child | MetLife

CRISTIANO RONALDO IN DISGUISE – ROC

0 hozzászólás a A vírusmarketing legnépszerűbb videói 2015-ben bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: