main top

Az online kommunikációt könnyítő hasznos programok

2015. december 8. kedd 09:18

Amikor elindítasz egy vállalkozást és harcba szállsz, egy grandiózus cél lebeg a szemeid előtt: hatékony online kommunikációt kiépíteni, ami láthatóvá tesz a neten és a közösségi médiában. Azt akarod, hogy figyeljenek rád és beszéljenek rólad.

A stratégiád már készen áll, de a célodat nem érheted el a megfelelő fegyverek nélkül. Fel kell fegyverkezned hasznos online programokkal, amik jól jönnek majd a blog-, a sales-szöveg készítésekor, a közösségi médiában posztok gyártásakor, röviden: az online kommunikáció során.

Melyek az online kommunikáció leghatékonyabb fegyverei?

Mi jut eszedbe először, amikor hatékony online kommunikációra gondolsz? A hírlevél! Hatalmas népszerűségnek örvend a MailChimp hírlevélküldő szoftver, 9 millió ember használja naponta. Pofonegyszerű kezelni, rengeteg lehetőséget kínál a szerkesztéshez, ráadásul még a kampányodat is értékeli… És a hab a tortán: ingyenes (2000 feliratkozóig vagy havi 11 000 levél kiküldéséig).

Azt már tudod, hogy a rugalmasság és az azonnali válaszadás közelebb visz a győzelemhez. Segítségedre lesz a LogMeIn távfelügyeleti szoftver, amivel bármikor és bárhonnan elérhető, felügyelhető és támogatható bármelyik számítógéped. Szabadon mozoghatsz, minden fontos tartalom állandóan a kezed ügyében van.

Aki csapatban dolgozik, annak pénzt és időt spórol a LogMeIn másik terméke, a join.me. Ez a konferencia- és online közösségi szoftver ingyenes találkozókat biztosít akár 250 résztvevő számára. Gyakorlatilag bárkivel megoszthatod a képernyőd, aki fellép az internetre, azonnal mutathatsz referenciaanyagokat, pillanatok alatt megszületnek a döntések. Közös munkához, hatékony online kommunikációhoz kincset ér.

Egyedi képek, hogy megragadd a figyelmet

S ha a munka már olajozottan megy, ideje figyelmet fordítanunk a tartalomra is. Először is rengeteg képre lesz szükséged, hiszen nélkülük elképzelhetetlen a weboldalad és a közösségi oldalakon való online kommunikáció.
Órákon át válogathatsz stock-fotókat, és mindig benned marad a félelem, hogy máshonnan is visszaköszönnek. Neked kell hát őket létrehozni, de semmi pánik, nem lesz feltétlen szükséged drága Photoshop licencre! Itt a GIMP pixelgrafikus képszerkesztő program, ami nem csak ingyenesen használható, de magyar nyelvű könyvet is letölthetsz hozzá, ami segíteni fog eligazodni a menüben.

Saját fotóidat valószínűleg a telefonoddal vagy a táblagépeddel készíted, hiszen ezek mindig a kezed ügyében vannak. Rengeteg Androidra készült képszerkesztő programot tölthetsz le, amellyel azonnal módosíthatod, csinosíthatod a frissen készült fotókat, s pillanatokon belül útnak is indíthatod őket a világháló felé.

Ingyenes és megfizethető programok az online kommunikációban

Az Adobe Photoshop Touch, Pho.to Lab, Snapspeed, Cymera, Autodesk Pixlr, PicsArt, Photo editor by Aviary, VSCO Cam és társaik segítenek kreatívvá tenni az online jelenlétedet.
A képekhez hasonlóan soha véget nem érő foglalatosság a közösségi oldalak menedzselése. Néhány időkímélő eszköz beszerzése kötelező. Rengeteg alkalmazás és eszköz létezik, lássunk párat:

 • a Hootsuite egy csodálatos eszköz, amellyel követheted az oldalad, profilod aktivitását, és reagálhatsz az interakciókra
 • a Buffer használatával megtudhatod, melyek a legjobb Facebook posztolási időpontok, és aztán alkalmazhatod azokat
 • friss, megosztásra alkalmas tartalmak keresésében segít a Post Planner, Mention, Feedly, Pocket, Topsy vagy éppen a Youtube

A Youtube még mindig az elsődleges hely, ahol informatív és szórakoztató videókat kereshetsz, bármilyen témában. Ha nem is használod a hét legnézettebb videóját, azt akkor is megállapíthatod a Youtube segítségével, hogy mi az aktuális trend.

A fegyverarzenál egy karnyújtásnyira van. Használd a fenti szoftvereket, alkalmazásokat (többségük ingyenes), mert egyszerűsíthetik a munkádat!

Tudni akarod, mi a 10 leggyakoribb hiba a magyar cégek weboldalán?
Ingyenes előadásunkon megmutatom, és azt is, hogyan javítsd ki őket a saját céges oldaladon.

2 hozzászólás a Az online kommunikációt könnyítő hasznos programok bejegyzéshez

 • Juhász Attila szerint,
  2015. december 8. kedd 12:36 időpontban:

  Zsuzsa, ez hasznos összefoglaló, találtam újat is, köszi 🙂

 • Radó Ancsi, Szövegírásblog szerint,
  2015. december 8. kedd 17:12 időpontban:

  Kedves Attila!
  Örülünk, hogy találtál hasznos, új programot! Sikeres munkát Neked! 🙂

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: