main top

Karácsonyi üzleti kommunikáció profiknak

2015. december 15. kedd 09:12

Na, hagyjuk most egy percre az ünnepi alkalmat. Egyezzünk meg az elvben.

Mi az üzleti kommunikáció íratlan szabálya? A globális trendeket kaliforniai szörfözőként kell meglovagolnod, ha látható akarsz lenni.
Ha például a Csillagok háborúját vetítik minden moziban, akkor neked érdemes ehhez fűznöd legalább egy lábjegyzetet. Mert így egy kilométer magas, készen kapott hullám tetejére szállsz be.

Ám ha csak másokat másolsz, akkor elsodor az ár.

Dögunalmas üzleti kommunikáció karácsonyra

Csinálj mindent úgy, ahogy másoknál láttad!

Zárkózz el az angol királynőt meghazudtoló „fényes elszigeteltség” tükörszobájába, és csak évente egyszer keresd fel a pórnépet semmitmondó karácsonyi üzenettel, minél messzebbről!

Ne blogolj, ne levelezz évközben!

December 24-én késő délután csupa nagy K betűkkel „Kívánj Kellemes Karácsonyt”!

Bónuszként rakd meg egy jó csicsás fotóval, amin a Karácsony melengeti a fagyöngyöt!

🙂 Ugye, rájöttél, hogy csak vicceltem?

5 elegáns megoldás a karácsonyi üzleti kommunikációdhoz

A profi üzleti kommunikáció nem giccsgyártás, hanem figyelem és elegancia. Hogyan csináld?

  1. Előbb egy adventi koszorú, később egy-két dísz, és lassacskán a dizájnelemekkel is ünnepi hangulatot varázsolhatsz a weblapodra, Facebookodra. Ne rohanj ajtóstul a házba, hanem a hagyományos képi és szóbeli jelképek diszkrét fokozásával készítsd elő honlapodat az ünnepre!
  2. A bőséges csere és a méltányos kereskedelem elve vezéreljen! VIP-ügyfeleidnek karácsonyra kitüntetett figyelem és személyes ajándék jár, beszállítóidnak pedig külön megbecsülés.
  3. „Kis ügyfeleidnek” külön kedvezmény, kupon dukál, mert belőlük lesznek a VIP-ek, akikkel partnerként kísérhetitek végig egymást évről évre.
  4. Küldj klasszikus postai üdvözletet azoknak, akikkel egyébként csak elektronikus postaládában találkoztál! Ezzel garantáltan közelebb kerülhettek egymáshoz.
  5. Merj tényleg örülni a karácsonynak, és örömedet, önfeledt lazaságodat kommunikálni a világnak! Ettől nem tűnsz „komolytalannak”, ne félj! Egy vicces és bolondos üdvözlőlap a csapatodról megmutatja az egyéniségeket a szürke öltönyök és nyakkendők mögött.

Az ünnepi üdvözlet

Az „üzleti kommunikáció” szókapcsolat első ránézésre riasztóan hat. Holott semmi másról nincs szó, mint figyelemmel és szakértelemmel menedzselt emberi viszonyokról. Karácsonykor se téveszd szem elől ezt az alapelvet.

Több kommunikációs tippet akarsz hallani? Az év utolsó ingyenes előadása december 16-án lesz, regisztrálj itt, hogy jövőre még profibb legyél.

0 hozzászólás a Karácsonyi üzleti kommunikáció profiknak bejegyzéshez

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

A legjobb sémákra épülő szövegírási stratégiák, amiket magyar vállalkozók egy maroknyi csoportja már titokban sikerrel használ...
Értesülj elsőként a szövegírási tippekről - csak add meg a keresznevedet és e-mail címedet és máris alkalmazhatod a titkos technikákat!

Email címed:   Keresztneved: